Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Rīgā būs jauna kultūrvieta

© Publicitātes foto

Jaunatnes dārzā Āgenskalnā šo sestdien, 10. jūlijā, notiks pirmais pasākums, kas pieteiks jaunu kultūrvietu Rīgā un ieskicēs nākotnes perspektīvu teritorijai ap pašlaik degradēto ēku Lapu ielā 24. Ēkā plānoti apjomīgi renovācijas darbi, pēc kuriem tā atdzims jaunā, Pārdaugavai raksturīgā koka arhitektūras veidolā.

Jaunās kultūrvietas atzīmēšanās izklaides pasākumu kalendārā notiks ar “pop-up” kultūras terasi, kurā uzstāsies grupas “Latvian Voices” un “Sudden Lights”, ar laikmetīgās dejas priekšnesumiem priecēs dejotāji horeogrāfa Jāņa Putniņa vadībā, bet vakara noslēgumā paredzēta “Jakob Noiman Festival Band” uzstāšanās.

Atzīmējot Pārdaugavas radošā centra un fonda “Initium” piecgadi, kuratoru komanda ir pieņēmusi izaicinājumu un, sadarbojoties ar apkaimes attīstītājiem, divu gadu garumā plānot iedzīvināt un attīstīt kādreizējo Augsburgu vasarnīcu, bijušo bibliotēkas “Zvirbulis” ēku Lapu ielā 24 un tai pieguļošo, nesen par pilsētas līdzekļiem atjaunoto Jaunatnes dārza teritoriju. “Jau no pirmās dienas viens no fonda “Initium” un Pārdaugavas radošā centra mērķiem ir bijis radīt labāku, iekļaujošāku un priecīgāku vidi Pārdaugavas iedzīvotājiem, vērst sabiedrības uzmanību uz nozīmīgām, interesantām, nereti problemātiskām apkaimes vietām, šādi tām pievēršot kā vietējo kopienu iedzīvotāju, tā varas pārstāvju uzmanību,” stāsta fonda “Initium” vadītāja Ieva Niedre. “Esam rīkojuši pasākumus Āgenskalna tirgū, pievēršoties tirgus saglabāšanai, kad tas bija nepieciešams, vēlāk vērsuši rīdzinieku uzmanību uz ūdens tuvumu pilsētā, rīkojot regulārus pasākumus uz un ap Māras dīķi. Vienmēr savos pasākumos esam īpaši izcēluši gan pagātnes, gan šodienas Pārdaugavas māksliniekus, mūziķus un Pārdaugavas apkaimes vērtības. Svinot mūsu piecu gadu jubileju, šķita tikai loģiski pieņemt nākamo izaicinājumu un rast Pārdaugavas radošā centra darbībām pastāvīgu mājvietu - tādu, kas, kopīgi ar partneriem uzlabota, kalpos par vēl vienu sakoptu un skaistu kultūrvietu apkaimes iedzīvotājiem.”