Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Latvijas Nacionālā opera un balets rudenī izrādīs četrus jauniestudējumus

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) septembrī un oktobrī izrādīs četrus jauniestudējumus, aģentūru LETA informēja LNOB pārstāve Irbe Treile.

2021./2022.gada sezona tiks atklāta 10.septembrī, kad pirmizrādi piedzīvos horeogrāfa Kšištofa Pastora balets "Drakula" ar Voiceha Kilara mūziku. Balets tapis pēc īru rakstnieka Brema Stokera romāna motīviem.

26.septembrī pirmizrāde gaidāma Džuzepes Verdi operai "Simons Bokanegra". Šī darba pirmiestudējums LNOB tapis saskaņā ar Stīvena Lolesa oriģinālrežijas konceptu. Tā scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Leslijs Traverss, bet muzikālais vadītājs - Normunds Vaicis.

Savukārt 30.septembrī Jaunajā zālē paredzēta pirmizrāde baleta viencēlieniem "Divi metri". LNOB pārstāve norādīja, ka šis jaunuzvedums ir horeogrāfu Elzas Leimanes, Antona Freimana un Aivara Leimaņa vienlaikus gan nopietna, gan humora pilna reakcija uz baleta mākslinieka iekšējiem pārdzīvojumiem pandēmijas laikā.

30.oktobrī priekškars pirmo reizi vērsies Džoakīno Rosīni operas "Pelnrušķīte" jauniestudējumam, kura režiju, horeogrāfiju, scenogrāfiju un kostīmus veidojis radošais duets "Barbe & Doucet". Jauniestudējuma muzikālais vadītājs ir Pēters Halāss. "Pelnrušķīte" Latvijā iestudēta pirmoreiz, atzīmēja Irbe.

Jauniestudējumu "Drakula", "Simons Bokanegra" un "Pelnrušķīte" pirmizrādes ir iekļautas "Rīgas Operas festivāla 2021" programmā.

LNOB pārstāve uzsvēra, ka atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem, LNOB piedāvā apmeklēt pasākumus divos drošības līmeņos. Bez maskām pasākumu iespējams apmeklēt tikai personām, kuras veikušas pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojušas Covid-19, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu. Pasākuma laikā sejas maskas nav nepieciešamas un netiek ievērota distance.

Ar maskām pasākumu iespējams apmeklēt personām, uzrādot negatīvu Covid-19 testu, vai kuras veikušas pilnu vakcinācijas kursu vai pārslimojušas Covid-19, uzrādot derīgu Covid-19 sertifikātu. Pasākumā laikā jālieto sejas maskas un jāievēro divu distance.