Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Kultūra

Lutera draudze aicina piedalīties kopīgā lūgšanā par deportācijas upuriem un Baltkrievijas ciešanām

© Publicitātes foto

Šodien, 14. jūnijā plkst. 21.00 Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskā baznīca aicina vienoties kopīgā lūgšanā par 1941.gada latviešu tautas deportācijas upuriem un baltkrievu tautas šodienas ciešanām

Šodien Latvijā tiek pieminēta deportācijas 80. gaskārta.

"Šogad mēs, Lutera draudze, aicinam palūkoties uz šo dienu ne tikai caur prizmu, kura vēstī, kas nodarīts mums, bet arī caur to, ko joprojām piedzīvo cilvēki mums līdzās. Aizvesto piemiņas diena vēstī ne tikai par tiem, kurus aizveda toreiz, bet arī par tiem, pret kuriem netaisni, vardarbīgi, necilvēciski, mežonīgi attiecas šodien," sacīja mācītājs Linards Rozentāls.

Viņš aicina visus vienoties lūgšanā par tiem, kuri tiek vajāti, ietekmēti, spīdzināti, tepat mums līdzās - Baltkrievijā.

Mācītājs piebilda, ka šovakar tiks aizlūgts par baltkrieviem un baltkrievu tautu, kuras liela daļa vairs nevar justies savā zemē kā mājās, pret kuriem vēršas cilvēcību pazaudējis režīms, par bēgļiem un arestētajiem, apmelotajiem un izdzītajiem.

"Aizlūgsim visi kopā par baltkrieviem un viņu zemi!"

Jau vēstīts, ka Latvijā šodien piemin komunistiskā režīma politisko represiju un deportāciju 80.gadadienu, tādējādi godinot aptuveni 16 000 Latvijas iedzīvotāju, kuri 1941.gada 14.jūnijā tika deportēti uz Sibīriju.