Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra

Mūžībā devusies Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ilggadējā direktore Klāra Radziņa

© Emīls Desjatņikovs/F64 Photo Agency

Marta pēdējā dienā mūžības ceļā devusies Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ilggadējā direktore (no 1987.g. līdz 2020.g.), Latvijas muzeju leģendāra personība - Klāra Radziņa.

Klāra Radziņa dzimusi Aglonā, 1942.gada 23.augustā. No 1960.-1965.gadam studējusi Latvijas Valsts universitātes Vēstures un filoloģijas fakultātē, ieguvusi vēsturnieka specialitāti.

1970.gadā Klāra Radziņa sāka darbu Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā kā zinātniskā līdzstrādniece, turpmākajos gados veikusi gan galvenās krājuma glabātājas, gan direktora vietnieces zinātniskajā darbā pienākumus.

Kopš 1987.gada līdz pat 2020.gada nogalei Klāra Radziņa bija Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja direktore. Kā muzeja direktore, ar prasmīgu vadību, ar bezkompromisa atdevi muzeja darbam, ar radošu pieeju problēmu risināšanā daudzu gadu garumā, iemantojusi cieņu gan nozares profesionāļu vidū, gan sabiedrībā, kļuvusi par atzītu autoritāti mūsu valsts kultūrvēstures problēmu risināšanā.

Par ieguldījumu Latvijas kultūras attīstībā 2001.gadā Klārai Radziņai piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis.

No Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ilggadējās direktores Klāras Radziņas simboliski atvadīsimies ceturtdien, 8.aprīlī, no 10.00 - 17.00 pie Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja, Palasta ielā 4.