Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra

Nākamgad Mežaparka Lielajā estrādē 10 000 dalībnieku pulcēsies uzvedumā "Dziesma dejo. Deja skan"

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Nākamgad Mežaparka Lielajā estrādē gaidāms uzvedums "Dziesma dejo. Deja skan", kas kopā pulcēs aptuveni 10 000 dalībnieku no Latvijas un diasporas deju kolektīviem un koriem, informēja uzveduma veidotāju pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Viņa pavēstīja, ka, īstenojot autora Edžus Aruma ideju, dziesma savienosies ar deju vienā nešķiramā priekšnesumā. Uzveduma "Dziesma dejo. Deja skan" nosaukums raksturo notikuma esenci, vienlīdz svarīgu lomu piešķirot kā dejai, tā mūzikai.

Dižbite-Svarinska norādīja, ka ir sācies darbs pie apjomīgās ieceres, ko īstenos nozares profesionāļi - kordiriģents Mārtiņš Klišāns, horeogrāfs Agris Daniļevičs, komponists Uģis Prauliņš, idejas iniciators un autors Arums un uzveduma režisore Ilze Jakubovska.

Radošā grupa 2020.gada laikā ir izstrādājusi iestudējuma repertuāru, bet komponists Prauliņš ir sācis darbu pie tā vienota skanējuma. Vēlmi piedalīties dziedātāju un dejotāju svētkos "Dziesma dejo. Deja skan" ir apliecinājusi liela daļa Latvijas deju kolektīvu un koru, kā arī ir ievērojama interese no ārvalstu latviešu kolektīviem, akcentēja pasākuma rīkotāju pārstāve.