Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Kultūra

Kannu kinofestivāls var tikt pārcelts uz vasaru

© SIPA/SCANPIX/LETA

Pandēmijas dēļ Kannu kinofestivāls no maija varētu tikt pārcelts uz vasaru, trešdien paziņojuši organizatori.

Festivāls, kas plānots no 11.maija līdz 22.maijam, "noteikti notiks 2021.gadā", bet var tikt pārcelts uz vasaru kaut kad starp jūnija beigām un jūlija beigām, ziņu aģentūrai AFP norādīja festivāla organizatoru preses pārstāve.

Pandēmijas dēļ pagājušajā gadā Kannu kinofestivāls tika atcelts, kamēr filmu festivāli Berlīnē un Venēcijā notika, ievērojot stingrus piesardzības pasākumus.

Organizatoriem vēl nepieciešams laiks, lai novērtētu situāciju gada sākumā pirms lēmuma pieņemšanas, pavēstīja preses pārstāve.

Berlīnes kinofestivāls, kas parasti notiek februārī, šogad pandēmijas dēļ norisināsies divos posmos. No 1.marta līdz 5.martam notiks digitāls pasākums nozares profesionāļiem un jūnijā tiks izrādītas filmas.

2019.gadā Kannu kinofestivāla galveno balvu - "Zelta palmas zaru" - saņēma Dienvidkorejas režisora Bona Džūnho melnā komēdija "Parasite" ("Parazīts"), kas pēc tam saņēma "Oskaru" kategorijā "labākā filma".

Filmas valoda ir korejiešu, un tā bija pirmā reize, kad labākās filmas "Oskaru" saņēma darbs, kas nav angļu, bet kādā citā valodā.

Kannu kinofestivālu ik gadu apmeklē aptuveni 45 000 cilvēku, no kuriem aptuveni 4500 ir žurnālisti.