Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra

Rēzija Kalniņa gatava atklāt savu jauno mākslas telpu "Oratorio"

© F64, Oksana Džadana

Šodien plkst.14, mūzikas un drāmas telpā "OratoriO", Rīgā, Sporta ielā 2 notiks preses konference par "OratoriO" atklāšanu un jaunāko amerikāņu autora Šona Grenana lugas "Tagad un tad" iestudējumu Rēzijas Kalniņas režijā, informēja pasākuma rīkotāji.

"OratoriO" ir jauna mākslas platforma jeb mūzikas un drāmas telpa, kuru kopīgi radījuši aktrise un režisore Kalniņa un diriģents Ainārs Rubiķis.

Plānots, ka preses konferencē piedalīsies - Kalniņa, Rubiķis un izrādes aktieri Esmeralda Ermale, Jana Herbsta, Ilze Trukšāne, Raimonds Celms, Maksims Busels, Jānis Skanis un Juris Kalniņš.

Šona Grenana luga "Tagad un tad" esot neticams stāsts par cilvēka gribu, izvēlēm un mīlestību cauri gadiem, kas apcer jautājumu par to, kurš galu galā ir tas, kas nosaka mūsu likteni.

"Tev tuvojas 30, 40, 50, 60… Kas ir tas, ko tu gribētu sev pateikt, kad tev bija 15, 20, 30, 40? Kas ir tas, kas vada mūsu vēlmes, izvēles un gribu? Un vai līdz galam mēs varam noteikti savu likteni? Vai kaut kas jau ir ierakstīts hologrammā un mēs esam tikai izpildītāji? Kas ir krustceles un kurā brīdī? Vai mēs spējam izvēlēties? Vai izvēle jau ir notikusi?" par iestudējumu teikusi Kalniņa.