Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Covid-19: Latvijas Nacionālā opera un balets uz divām nedēļām pārtrauc publisko darbību

© Kaspars Krafts/F64

Saistībā ar Covid-19 atklāšanu atsevišķiem darbiniekiem, Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) līdz 1.novembrim pārtrauks publisko darbību, pavēstīja LNOB valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš.

Siliņš pavēstīja, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta LNOB korī, tāpēc, lai pārtrauktu saslimšanas ķēdi, pieņemts lēmums pārtraukt izrāžu demonstrēšanu.

LNOB valdes priekšsēdētājs norādīja, ka pagaidām saslimšana nav konstatēta nevienam operas solistam, nedz arī baletdejotājiem. Siliņš arī atzīmēja, ka patlaban laboratorijas kapacitāte ir ierobežota un nav iespējams pārbaudīt visus tehniskos darbiniekus.

Pārbaudes uz Covid-19 veiktas LNOB lielajos kolektīvos - korī, orķestrī, baleta trupā un daļā administrācijas, vēl jāpārbauda aptuveni 300 darbinieki, skaidroja Siliņš.

Operas pārstāve Irbe Treile sacīja, ka LNOB pašlaik saslimušo skaitu nevar komentēt.

Tikmēr kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" pirmdienas rītā atklāja, ka, veicot papildu testēšanu, LNOB korī atklāti vēl trīs Covid-19 slimnieki. Līdz ar to kopumā zināms par četriem saslimušajiem - visi ir operas kora dalībnieki.