Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Arī Daugavpils gatavos pieteikumu konkursam "Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027"

© SCANPIX/LETA

Arī Daugavpils pašvaldība gatavos pieteikumu konkursam, lai cīnītos par titulu "Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027", ceturtdien lēma pilsētas dome.

Jautājums iepriekš atbalstīts domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē, un šodien par to vienbalsīgi nobalsoja domes deputāti.

Domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis skaidroja, ka pašvaldībā jau notikuši semināri, sapulces ar kultūras jomas darbiniekiem par pieteikuma gatavošanu. Tāpat apzināta citu pilsētu, kurām ir bijis šāds statuss, pieredze.

"Tas ir tikai politisks lēmums, lai sāktu šo procesu," pirms balsojuma skaidroja politiķis.

Jau ziņots, ka arī Kuldīgas novada domes sēdē deputāti vienbalsīgi nolēmuši izstrādāt Kuldīgas pieteikumu 2027.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas priekšatlases konkursam.

Turklāt arī Liepāja ir paziņojusi, ka tā gatavos piedāvājumu un startēs titula "Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027" iegūšanai.

2027.gadā Latvijai otro reizi ir pienākusi kārta rīkot "Eiropas Kultūras galvaspilsēta", otra pilsēta tiks izvēlēta no Portugāles. Kā zināms, 2014.gadā Eiropas galvaspilsētas gods bija Latvijas galvaspilsētai Rīgai un Ūmeo pilsētai Zviedrijā.