Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Ņem vērā! Valmieras teātris nākamnedēļ mainīs biļetes uz septembrī pārceltajām izrādēm

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Valmieras teātris no 27.jūlija līdz 31.jūlijam mainīs biļetes uz septembrī pārceltajām izrādēm, informēja Valmieras teātra sabiedrisko attiecību un reklāmas speciāliste Marta Cekule.

Izrādes uz kurām mainīs biļetes ir"Cilvēkam vajag suni", "Tilti", "Uz Akapulko, kundze!", "Ardievas ieročiem", "Alvinga kundze", "80 dienās apkārt zemeslodei".

Nākamnedēļ biļešu īpašniekiem būs iespēja samainīt iegādātās biļetes pret jaunām. To varēs izdarīt tikai Valmieras teātra kasē vai zvanot uz kases tālruni 64207335 un rezervējot vietas. No 1.augusta nesamainītās izrāžu biļetes nonāks tirdzniecībā, kad tiks izsludināts pilnais septembra repertuārs.

Lai nodrošinātu, ka visiem biļešu īpašniekiem ir iespēja samainīt savas biļetes pret jaunajiem izrāžu datumiem, katru mēnesi pirms aktuālā repertuāra izsludināšanas tiks nodrošināta nedēļa, kurā esošo biļešu īpašnieki varēs to izdarīt, pirms biļetes nonāks pārdošanā, skaidroja Cekule.

Viņa norādīja, ka maijā nenotikušās viesizrādes Dailes un Nacionālajā teātrī tiek pārceltas uz 2021.gada maiju. Precīzi datumi tiks izziņoti, tiklīdz tas būs zināms.

Nacionālajā teātrī paredzēto viesizrādi uz "Uz Akapulko, kundze!" ir iespēja noskatīties Valmierā, iepriekš piesakoties uz biļešu maiņu Valmieras teātra kasē pa tālruni 64 207 335.

Ar skolēnu un individuālajām grupām teātra administrācija sola sazināties atsevišķi.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ Valmieras teātris sācis 98.sezonu.

Jauno darba cēlienu teātris sāks ar pagājušās sezonas nenotikušajām pirmizrādēm. 31.jūlijā LMT Mansarda zālē būs skatāma aktiera un režisora Krišjāņa Salmiņa otrā Valmieras teātrī veidotā izrāde "Paliec sveiks, draugs…", kas tapusi pēc franču filmas "La Femme de mon pote" motīviem. Šajā darbā režisors turpina jau savā pirmajā izrādē iesākto izziņas procesu par cilvēku jūtu dabu.

5.augustā Apaļajā zālē pārcelto pirmizrādi piedzīvos režisora Georgija Surkova un dramaturģes Madaras Rutkēvičas veidotais skatuves variants "Tilti", kas stāsta par kādu ģimenē ilgi glabāta, vienlaikus sāpīga un atbrīvojoša noslēpuma atklāšanu, kā pamatu veido Roberta Džeimsa Vollera romāns "Medisonas apgabala tilti", norādīja Cekule.

Aprīlī nenotikušās režisora Mārtiņa Eihes veidotās izrādes, īru dramaturga Mārtina Makdonas melnās komēdijas "Inišmoras leitnants" pirmizrāde gaidāma 5.Valmieras vasaras teātra festivālā un turpmāk būs vērojama teātrī. Tā ir skarbu joku, pārpratumu un negaidītu pavērsienu caurvīta luga, kas ieguvusi gan kritiķu, gan skatītāju atzinību un iestudēta daudzviet pasaulē.

Teātra festivāls šogad notiks no 7.augusta līdz 9.augustam, skatītājiem piedāvājot piecus jaunus darbus gan pieaugušajiem, gan bērniem, šogad festivālu veltot dokumentāliem notikumiem un saskarsmei visdažādākajās tās izpausmēs.