Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Melngalvju nams saņem sudrabkaļa Oļega Auzera darināto sudraba orhideju

© Oksana Džadana/F64

Melngalvju nams jubilejas gadā dāvanā saņēmis sudraba orhideju no sudrabkaļa Oļega Auzera, informēja SIA "Rīgas nami" sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Jansone.

Sudrabkalis Auzers ir izgatavojis un Melngalvju namam nozīmīgajā jubilejā dāvina sudraba orhideju. "Pēc filozofa Konfūcija domām, orhidejas zieds no cilvēka spēj aizdzīt tumšos garus un pasargāt cilvēku un viņa māju, kā arī namā ienest mīlestību un saticību. To arī novēlu Melngalvju namam un cilvēkiem, kas veido šī nama dvēseli," sacījis mākslinieks.

Pašlaik sudraba mākslas darbs Melngalvju namā ir pieejams publiskai apskatei līdzās citiem sudraba kolekcijas eksemplāriem.

Melngalvju nama sudraba kolekcijā ir agrāko gadsimtu Eiropas un Rīgas meistaru darbi, kā arī mūsdienīgi priekšmeti, kas tapuši dažādās pasaules valstīs, tajā skaitā arī vairāki sudrabkaļa Auzera darbi. Viņa 2000.gadā izgatavotā "Augļu vāze" aizvien ir viens no ievērojamākajiem sudraba priekšmetiem visā ekspozīcijā. Auzers atzīst, ka šis darbs bija pagrieziena punkts viņa daiļradē, pēc kura tapa daudzas skulpturālās sudraba kompozīcijas.

Melngalvju namā var aplūkot vairākus mākslinieka veidotos dekoratīvos priekšmetus, piemēram, "Zemene", "Ērkšķoga", "Puķuzirnīši", "Magones", "Maijpuķītes", "Ūdensroze" un "Gladiola".

Sudraba lietu ekspozīciju var apskatīt Melngalvju namā četras dienas nedēļā.