Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra

Latgales vēstniecība "Gors" atsāks rīkot koncertus un kino 25 skatītāju grupām

© f64

No šodienas Latgales vēstniecība "Gors" atkal piedāvā piedzīvot kultūras notikumus klātienē, sestdienās aicinot uz koncertu programmu, bet trešdienās un piektdienās uz kino, katrā notikumā piedaloties līdz 25 apmeklētājiem, informē "Gora" Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

No šodienas Mazajā zālē piedāvājumā būs kino programma "493 collas", kurā uz lielā ekrāna trešdienās un piektdienās plkst.19 varēs noskatīties dažādu laiku un valstu filmas. Šonedēļ piedāvājumā - ģimenes filmu ar Džūliju Robertsu un Ouenu Vilsonu "Brīnums" un Vudija Alena romantiskā komēdija "Lietaina diena Ņujorkā". Filmu programma būs pieejama līdz pat jūlija vidum, kad paredzēts iesākt kino un mūzikas vakarus uz "Gora" jumta terases.

Savukārt no sestdienas, 30.maija, tiks atklāta "Gors" mazo koncertu programma, kurā būs iespēja dzirdēt arī vairāku koncertprogrammu pirmatskaņojumus. Koncertu sēriju atklās pianists Rihards Plešanovs ar mūsdienu mūzikas koncertprogrammas "Mainīgās faktūras" pirmatskaņojumu. Pianista koncertprogrammu, nopērkot digitālo biļeti, būs iespēja noskatīties arī tiešraidē.

Ievērojot visus drošības noteikumus, ikdienā apmeklētāji aicināti apskatīt "Gora" Mākslas galerijā skatāmo izstādi "Juris Soikans. Maģiskais reālisms", kuru iespējams aplūkot līdz 14.jūnijam, bet izstāde "Dzimtas grāmata" apskatei pieejama līdz 7.jūnijam.

Tāpat no 30.maija līdz 29.augustam sestdienās plkst.13, turpinot pirms vairākiem gadiem aizsākto tradīciju, interesentiem būs pieejamas koncertzāles iepazīšanas ekskursijas, kurām nav vajadzīga iepriekšēja pieteikšanās. Apmeklētājiem atvērta arī kafejnīca "Zīds".

LETA jau vēstīja, ka valdība ārkārtējo situāciju valstī pagarināja līdz 9.jūnijam, vienlaikus lemjot par sociālās distancēšanās pasākumu mīkstināšanu, tostarp atļaujot pulcēšanos gan iekštelpās, gan ārā organizētos, publiskos pasākumos līdz 25 cilvēkiem.