Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Kultūra

Ģitāras lielmeistars Mitrohins laiž klajā jaunu albumu un aicina uz lielkoncertu.

© Publicitātes foto

Izcilais ģitāras virtozs Vjačeslavs Mirtohins, atzīmējot savu dzimšanas dienu, laiž klajā jaunu albumu " Ceļš uz mājām"  ar jaunām un arī jau senāk radītām dziesmām, kas vēl nekad iepriekš nav ierakstītas.  Jubilejas sakarā top arī koncerts - jaunā albuma prezentācija, kas izskanēs 31.janvārī VEF Kultūras pilī. 

Vjačeslavs Mitrohins ar jaunu koncertprogrammu un CD prezentāciju “Ceļš uz mājām” iepriecinās mūzikas cienītājus, šoreiz nosvinot savu dzimšanas dienu uz skatuves. Jauna moderna mūzika, latviešu teksti par mūsdienīgam tēmām un, protams, neatkārtojamā ģitārspēlēs maniere - tas viss būs dzirdams lielkoncertā VEF kultūras namā 31.01.2020.

" Jaunajā albumā apkopoto dziesmu tēma ir saistīta ar ceļu, ceļojumiem un kustību uz priekšu, tāpēc arī tāds nosaukums " Ceļš uz mājām" , kas ietver sevī dziļu domu par cilvēka dabisko gribu atgriezties tur, kur ir viņa saknes, uz savām mājām" , skaidro mākslinieks.

Dažas dziesmas ir aranžētas pavisam neierasti no V.Mitrohina liriska stilā, kā, piemēram,dziesma “Laimes meklētajs”, kura klajā nāca pagājušā gada rudenī un skan jau daudzas Latvijas radiostācijas. Pat liriskas dziesmas V. Mitrohina izpildījumā iepriecinas ar jaudīgu ģitārskaņu, dažādu ģitārefektu izmantošanu un emocionālo dziedājumu. V.Mitrohins ir vienīgais mūziķis Latvijā, kurš perfekti izmatno savā koncertā neskaitamus ģitārefektus un modernās tehnoloģijas ģitārskanējumam, tieši tāpēc viņa koncertu trio skan kā vesels orķestris.

Virtuozais ģitārists Vjačeslavs Mitrohins ir ne tikai izcils izpildītājs, bet arī komponists. Sava mūža garumā viņš sacerēja ap simts kompozīcijām un uzrakstījis aranžējumus vairāk nekā 1000 dziesmām. Par spīti tam, ka Vjačeslavs izskatās pēc īsta rokera ar daudziem tetovējumiem, iekšēji viņš ir ļoti sirsnīgs cilvēks, kurš ļoti augsti vērtē mūzikas kvalitāti, pie tam nav svarīgi kāda žanra mūziku.

Šīs albums patīkami pārsteigs mūzikas cienītājus, kuri ir pazīstami ar Vjačeslava Mitrohina profesionālo darbību. Tieši jubilejas koncertu 31.01. VEF Kultūras pilī, sāksies koncerttūre arī citās Latvijas pilsētās.

Jubilejas lielkoncerts izskanēs 31.janvārī plkst. 19.00 VEF Kultūras pilī , Rīgā.

Šo programmu varēs dzirdēt arī citas Latvijas pilsētas tālākajā koncerttūrē:

17.04.2020 Ventspils kultūras centrā

26.09.2020 Krustpils kultūras namā

24.10.2020 Jelgavas kultūras namā