Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra

Atrasta pazudusī "Lielā Kristapa" balva

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

2019. gada 23. novembrī plkst. 15.00 kinoteātrī “Splendid Palace” notiks filmas “Oļegs” īpašais seanss, kā arī kopā ar filmas radošo komandu tiks šķetināta filmas operatoram piešķirtās “Lielais Kristaps” pazudušās statuetes lieta.

Filma “Oļegs” nupat saņēma Nacionālā kino balvu “Lielais Kristaps” kā labākā pilnmetrāžas spēlfilma 2019. gadā. Par labāko aktieri otrā plāna lomā žūrija atzina Dāvidu Ogrodņiku, savukārt labākā operatora balvu saņēma Bogumils Godfrejovs.

Kā iepriekš ziņots, filmas “Oļegs” operatoram Bogumilam Godfrejovam piešķirtā “Lielā Kristapa” statuete pazuda kinoteātra telpās īsi pēc laureātu apbalvošanas ceremonijas. Beidzot tā ir atradusies un tikšanās laikā ar filmas radošo komandu balva tiks nodota filmas režisoram Jurim Kursietim.

Filmas stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem par viesstrādnieku dzīvi svešumā.

Oļegs, vēloties tikt galā ar parādu nastu, mēģina sakārtot savu dzīvi un dodas peļņā uz Beļģiju, bet pēc darba vietas pazaudēšanas un sasaistīšanās ar poļu mafiju, attopas savas dzīves dziļākajā bezdibenī. Kad ir sasniegts viszemākais eksistences punkts, viņam tomēr pietiek spēka atsperties un celties augšup.

Īpašā seansa laikā filma “Oļegs” tiks demonstrēta latviešu, angļu, krievu, poļu, franču, flāmu valodās ar subtitriem latviešu un krievu valodā. Vecuma ierobežojums: 12+ gadi.