Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Apritē. Stāsts par mums – cilvēkiem un līdzcilvēkiem

PAR MĪLESTĪBU šovasar saviem skatītājiem dziedās Latvijas Nacionālā teātra aktieri Madara Botmane (no kreisās), Mārcis Maņjakovs, Ainārs Ančevskis, Zane Dombrovska, Raimonds Celms, Marija Bērziņa un Egils Melbārdis © Publicitātes foto

«Var dziedāt notis, var dziedāt vārdus, un tomēr vairāk par visu gribas dziedāt stāstu. Tāpēc ir īpašs prieks piedalīties Mīlestībā, kas nozīmē vairāk nekā tikai šo vārdu,» saka Latvijas Nacionālā teātra dziedošā aktrise Zane Dombrovska.

«Manuprāt, dziesma ir stāsts. Stāsts, kuru stāsta komponists, vārdu autors. Ir skaisti un vērtīgi stāstīt stāstu, kas tuvs mums pašiem un pilnībā izprotams tikai un vienīgi mums, jo stāsts tiek stāstīts par mums. Mums - cilvēkiem un līdzcilvēkiem,» savu kolēģi papildina aktrise Madara Botmane. Viņas šovasar dziedās par mīlestību un darīs to kopā ar vēl pieciem saviem dziedošajiem kolēģiem - Mariju Bērziņu, Mārci Maņjakovu, Aināru Ančevski, Raimondu Celmu un Egilu Melbārdi. Tā būs latviešu komponistu mūziklu un rokoperu skaņās tērpta atzīšanās, un tā izskanēs 21. jūlijā Dobeles Ķeizarmeža estrādē, 24. jūlijā Liepājā, koncertestrādē Pūt, vējiņi!, 8. augustā Valmieras estrādē un 25. augustā Ikšķiles estrādē.

Koncerta Mīlestība programmā iekļauti fragmenti no Raimonda Paula mūzikliem Meža gulbji, Māsa Kerija un izrādēm Īsa pamācība mīlēšanā, Leģenda par Zaļo Jumpravu, Leo. Pēdējā bohēma, Jāņa Lūsēna rokoperām Indriķa hronika un Sfinksa, Zigmara Liepiņa muzikālās drāmas Adata un mūzikla Vadonis, Imanta Kalniņa mūzikas izrādei Lilioms, Ulda Marhileviča traģikomiskās dziesmu spēles Tobāgo!, kā arī Mārtiņa Brauna izrādes Mauglis.

Par pavadījumu un aranžējumu gādās speciālais mūziklu orķestris Raimonda Macata (taustiņi) vadībā: Mārcis Auziņš (ģitāra), Norberts Skraucis (basģitāra) un Ainis Zavackis (sitaminstrumenti).