Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Svinēsim svētkus! Vidzemē notiek dažādi Jāņu ielīgošanas pasākumi

© Vitauts Stana

Šodien daudzviet Vidzemē ielīgos Jāņus.

Šodien no plkst.20 Neikenkalna dabas koncertzālē Dikļos norisināsies ielīgošanas pasākums, kurā Dikļu folkloras kopa "Endzelīte" aicinās ikvienu veikt dažādus senlatviešu rituālus un tradīcijas, iet rotaļās un dejot, vakara turpinājumā būs zaļumballe kopā ar Raiti no Naukšēniem.

Šodien plkst.16 Zilākalna estrādē (lietus gadījumā - Zilākalna kultūras namā) plkst.16 norisināsies ielīgošanas pasākums, kurā priekšnesumu sniegs Zilākalna amatierteātris un uzstāsies dziedātājs Ainars Bumbieris.

Bērzainē norisināsies pasākums "Nāc nākdama, Līgo diena", kura laikā plkst.20 Bērzaines tautas namā būs iespēja noskatīties Bērzaines amatierteātra pirmizrādi - Skaidrītes Pences-Neimanes komēdiju "Vai Tobijam patiks", režisors Andris Liepiņš, muzikālais noformējums Guntars Aizupietis, savukārt no plkst.22 Bērzaines estrādē norisināsies zaļumballe kopā ar grupu "Zemeņu iela".

Šodien festivāla "Rodam Raunas novadā" otrā diena, kad Raunas pagastā atklās gadatirgu. Vienlaikus notiks daudz dažādas tematiskās aktivitātes un paraugdemonstrējumi. Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt veidot dziju no koka, zāļu deķi, darināt koka rotaļlietas, kā arī iespēja uzzināt par koka spēku pirtī, kā arī citas aktivitātes.

Gulbenes novada Daukstu pagasta Staros ciemu diena "Stari ziedu rotā". Plkst.15 svētku atklāšanas koncerts. Visas dienas garumā dažādās aktivitātes visai ģimenei. Plkst.20 koncerts - Rikardions un Kristīne Šomase. Plkst.21 zaļumballe ar grupu "Brīvdiena".

Plkst.21 Litenes brīvdabas estrādē Vasaras saulgriežu svinēšana. Danču nakts ar deju kolektīvu "Ratenieki" un etnokompāniju "Zeidi" no Rīgas.