Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Šonedēļ simtgadi atzīmēs Tautas deju ansamblis "Katvari"

© Jānis Tiļčiks

Ar vērienīgu jubilejas koncertu un jaunu deju izrādi šonedēļ 100 gadu jubileju atzīmēs Tautas deju ansamblis “Katvari: 31. maijā Limbažu kultūras namā notiks mūsdienu dejas izrāde "33 minūtes tur", bet 1. jūnijā Limbažu estrādē risināsies tradicionālais jubilejas koncerts "1/2 naftalīna...".

TDA “Katvari” šobrīd ir vecākais deju ansamblis Latvijā. Nozīmīgās jubilejas reizēs ansamblis ikreiz, paralēli tradicionālām skatuves tautas deju koncertam, iestudē arī kaut ko tautas deju dejotājiem neparastu un neierastu. Tā, piemēram, savulaik radās populārā dejas izrāde “No zobena Saule lēca”, tāpat arī kopā ar ritma apvienību “Pulsa efekts” tapusī izrāde “Inficētais” un citi interesantumi.

Šoreiz uzvesta mūsdienu deju izrāde “33 minūtes tur”. Tās uzvešanā talkā aicināts itāļu horeogrāfs Markuss Cmolning, kurš ir spējis salikt kopā vairākas neparastas idejas - unikālā izrāde ļaus publikai tajā būt gan kā skatītājiem no malas, gan atrasties izrādes stāsta vidū, proti, deju laukumā, turklāt tas viss notiks skatītājiem pat nepieceļoties no savām sēdvietām.

Savukārt lielajā jubilejas koncertā, kas tiek pieteikta kā nakts sadejošanās ar draugiem "1/2 naftalīna...", uzstāsies esošie un bijušie katvarieši un viņu studija “Varavīksne, kā arī TDA “Katvari” draugi: TDA “Zīle”, TDA “Rotaļa”, DK “Zalktis”, DK “Bramaņi”, VPDK “Daiļrade” un citi. Programmā iekļautas tādas latviešu tautas dejas kā "Dejotprieks", “Pie Daugavas", “Es par bēdu nebēdāju”, “Jautrās dzirnavas” utt. Sadarbībā ar horeogrāfu Agri Daņiļeviču iecerēta īpaša deja tiem dejotājiem, kuru ģimenes ar “Katvariem” saistītas vairākās paaudzēs - ģimenei būs iespēja dejot kopā.