Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra

APRITĒ: Deja un sarunas par dzīvi

AR MĒRĶI sniegt finansiālu atbalstu dejotājai Vijai Vētrai, lai nodrošinātu mākslinieces pilnvērtīgu dzīvi Latvijā, popularizēt deju kā cilvēka garīgās un fiziskās attīstības veicinātāju, kā arī atbalstīt jaunus un talantīgus dejotājus pērn 8. novembrī nodibināts Vijas Vētras fonds. © f64

Šovakar, 21. maijā, pulksten 18 Rīgas Latviešu biedrības nama Kamīna zālē notiks leģendārās dejotājas Vijas Vētras (96) vadīta meistarklase – Indiešu sakrālā deja. Tajā piedalīties aicināts ikviens – gan Vijas Vētras talanta cienītāji, gan indiešu sakrālās dejas interesenti.

Laikā, kad Rīgā zied ceriņi, Vija Vētra mēro ceļu no Ņujorkas uz Latviju - ik gadu kopš 1990. gada. Tuvāko mēnešu laikā viņa tiksies ar tautiešiem, sniegs indiešu dejas meistarklases, 11. jūnijā aicinās uz koncertu Dubultportrets Rīgas Tehniskās universitātes Mazajā zālē, kā arī veldzēsies Latvijas dabā.

Otrdien, 28. maijā, pulksten 19.30 Vija Vētra aicina uz meistarklasi Deja un sarunas par dzīvi - Labo Sajūtu laboratorijā (Brīvības gatvē 214b, 504. telpā). Tās būs sarunas par dzīvi, indiešu dejas filozofiju un indiešu deju soļu apguve.

4. jūnijā pulksten 17.30 I-Dejas Mājā (Lāčplēša ielā 60) Kultūras centrs Bharata un deju studija aicina uz nodarbību Indiešu deja ar Viju Vētru. Tā būs unikāla iespēja paklausīties leģendārās dejotājas stāstus par deju un tās būtību, kā arī praktiski iepazīt indiešu tempļa dejas elementus: ritmus, mudras, kombinācijas. Aicināti visi interesenti - gan ar, gan bez iepriekšējas pieredzes. Esošā pieredze atvieglos izpratni par apgūstamo materiālu, bet dalībnieku galvenais ieguvums nav deju soļi, ko var veiksmīgi mācīties pie citiem pasniedzējiem - galvenais ir dejas gars. Ne velti Vija Vētra sevi dēvē par dejas priesterieni. Šajā meistarklasē dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja iepazīt viņas unikālo attieksmi pret deju, dejotājas gatavību iedvesmot un atbildīgi kalpot savai mākslai.