Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Likteņdārzā atklās politiski represēto ģimeņu mātēm veltītu piemiņas ansambli

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Kokneses novada Likteņdārzā 10.maijā plkst.12 tiks atklāts politiski represēto ģimeņu mātēm veltīts piemiņas ansamblis, informēja Likteņdārza sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Rimicāne.

Latvijas Politiski represēto apvienības valdes locekle Dagnija Liepiņa pieminekli raksturoja kā veltītu mātēm, kuras nesavtīgi ziedoja sevi, lai Sibīrijā sargātu un izglābtu savus bērnus. "Ar šīs piemiņas vietas izveidi mēs paužam savu mūžīgo pateicību mātēm, kuru gara spēks izsūtījumā bija nesalaužams," uzsvēra Liepiņa.

Uz pieminekļa rakstīts "Māt, Tu man dāvāji dzīvību divreiz. Kad piedzimu un kad nenomiru badā. Sibīrijas bērns". Šo vārdu autore ir "Kokneses fonda" padomes priekšsēdētāja Sandra Kalniete, kura arī piedalīsies piemiņas ansambļa atklāšanas pasākumā.

Piemiņas ansamblis tika projektēts un izstrādāts ciešā sadarbībā ar Vides un būvzinātņu fakultātes dekāni un Ainavu arhitektūras un plānošanas katedras profesori Daigu Zigmundi, kā arī Ainavu arhitektūras un plānošanas katedras vadītāju un asociēto profesori Nataliju Ņitavsku.

Atklāšanas pasākumu apmeklēs arī Latvijas Politiski represēto apvienības priekšsēdētājs Ivars Kaļķis.