Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Kultūra

"Stiprās sievas" aicina uz pavasara koncertu Liepājā

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 23. martā, Liepājas viesnīcas “Promenade Hotel” Hika zālē notiks brīvās gribas ansambļa "Stiprās sievas" pavasara koncerts.

“Stiprās sievas” sevi pirmoreiz pieteica mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” vasaras nometnē 2013. gada vasarā, kad vokālā pedagoģe Igeta Gaiķe piedāvāja māksliniecēm sadziedāties nometnes noslēguma koncertā. Pamazām interese par šo sadziedāšanos pieņēmās spēkā, līdz kolektīvs izveidojies par stabilu muzikālu apvienību. “Stipro sievu” repertuārā ir tautas mūzika, spēka dziesmas un latviešu komponistu dziesmas.

“Stiprajās sievās” dzied kultūras darbinieces, mākslinieces, valsts ierēdnes un vienkārši mūziku mīlošas personības. Pērn novembrī festivāla “Bildes” ietvaros grupa atzīmēja savu piecu gadu pastāvēšanas jubileju.

Koncertā liepājniekiem „Stiprās sievas” dziedās sievišķību apliecinošas un mīlestību pret Latviju izsakošas dziesmas, pavasara rotāšanas melodijas un spēka dziesmas. Klausītāju vērtējumam tiks nodota arī ansambļa vadītājas Igetas Gaiķes sacerētā dziesma „Saules meita sagšas raksta”. Arī Liepājas koncerta mākslinieciskā vadītāja ir Igeta, kas pati ir liepājniece, un šis būs kā ieskaņas pasākums viņas dzimšanas dienai, kurai veltītais koncerts 31. martā notiks Rīgā, deju studijā “Dzirnas”. ““Stiprās sievas” ir īpašas! Jo viņu vērtības ir sadarbība, dullas idejas, prieks par satikšanos, ļaušanās radīšanas procesam. Kopā ar klausītājiem un skatītājiem - aiziet!”, aicina Igeta Gaiķe. Koncertā piedalīsies arī etnoprieka grupa “Ogas”. Jāpiebilst, ka Igeta ir vokālā pedagoģe deju skolā “Dzirnas”, vokālās studijas “Tev un man” vadītāja un psihodrāmas terapeite, pašlaik studē etnomuzikoloģiju Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Līdz šim “Stiprās sievas” muzicējušas Baltā galdauta svētkos Rīgā, Demenē, Piedrujā un Mārupē, vadījušas Jāņu rītu tautiešiem Bonnā, kā arī tepat Latvijā - Gulbenē, Ādažos un Pokaiņos, piedalījušās Eslingenas Dziesmu svētkos, dziedājušas izstādēs “Balttour”, piedalījušās koncertā Tigulkalnā, festivālā “Zaļais stars” un projektā “1836”, sniegušas koncertus Brīvdabas muzejā, Zemgaļu svētkos Tērvetē un Līvas ciema tirgū Liepājā. “Stipro sievu” un Raimonda Tigula kopā ierakstītā dziesma “Sajāja Bramaņi” iekļauta mūsdienu tautas mūzikas izlasē “Sviests”. Šī gada sākumā “Stiprās sievas” laida klajā savu pirmo albumu, kas tapa ierakstu studijā “Lauska”.