Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Kultūra

Tallinā notiks Alvim Hermanim veltīts festivāls

© SCANPIX

Tallinā no šodienas līdz 15.decembrim notiks desmitais Starptautiskais teātra festivāls "Midwinter Night's Dream", kas būs veltīts Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskajam vadītājam Alvim Hermanim, un festivāla programmā iekļautas tikai Hermaņa veidotās izrādes.

Festivāla laikā tiks izrādītas Latvijas skatītāju iecienītas izrādes, tajā skaitā izrāde "Melnais piens", "Latviešu mīlestība", "Brodskis/Barišņikovs", "Garā dzīve", kura vairs nav Latvijas teātra repertuārā, kā arī izrāde "Oblomovs".

Sadarbībā ar festivālu "Zelta Maska" šodien un 10.decembrī Tallinā tiks izrādīta arī Hermaņa Nāciju teātrī Maskavā iestudētā izrāde "Šukšina stāsti". Līdztekus izrādēm būs arī plaša paralēlā programma - skatītāju tikšanās ar režisoru un Jaunā Rīgas teātra aktieriem, lekcija par Josifa Brodska daiļradi un kritiķu diskusija festivāla noslēgumā.

Novembra beigās Igaunijā tika izdota arī Hermaņa grāmata "Dienasgrāmata" igauņu valodā. Latvijā grāmata tika izdota 2016.gadā un tajā lasāmas Hermaņa piezīmes, kas pierakstītas 2015./2016.gada teātra sezonā.