Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Rīgā sākas festivāls "Eiropas Ziemassvētki"

© F64

No šodienas līdz 28.decembrim Rīgā norisināsies VSIA "Latvijas Koncerti" rīkotais festivāls "Eiropas Ziemassvētki".

Šodien Lielajā ģildē festivālu "Eiropas Ziemassvētki" atklās baroka orķestris "Concerto Copenhagen" no Dānijas diriģenta Larsa Ulrika Mortensena vadībā.

Orķestris izpilda labākos baroka skaņdarbus, kā arī mazāk pazīstamu skandināvu mūziku. "Concerto Copenhagen" programmu veidojuši, iedvesmojoties no ūdens. Koncertā varēs dzirdēt Antonio Vivaldi skaņdarbu "Vētra jūrā", Georga Frīdriha Hendeļa svītu "Mūzika uz ūdens", Georga Filipa Tēlemaņa svītu "Ūdensmūzika".

13.decembrī Lielajā ģildē "Sinfonietta Rīga" un diriģents Normunds Šnē uzstāsies kopā ar Mocarta mūzikas izpildītāju - soprānu Ingu Kalnu. 19.decembrī Lielajā ģildē varēs klausīties klaviermūziku. Ludviga van Bēthovena sonātes klavierēm izpildīs daudzu starptautisko konkursu laureāts Segejs Osokins un Andrejs Osokins.

Ziemassvētkos, 25.decembrī, Rīgas Domā skanēs programma Ave Maria, kur solists būs kontrtenors Sergejs Jēgers. Būs iespējams klausīties "Ave Maria" dažādu laikmetu un tautību komponistu skatījumā. Pirmos Ziemassvētkus ieskandinās arī baroka ārijas un instrumentāli opusi, Ziemassvētku korāļi un tradicionālas melodijas.

26.decembrī Rīgas Kongresu namā uzstāsies Latvijas Radio bigbends un britu dziedātājs un džeza pianists Entonijs Strongs. Koncertā būs iespējams dzirdēt Entonija Stronga aranžijas džeza standartiem un popmūzikas klasikai, kā arī aranžējumus, kas tapuši sadarbībā ar Latvijas Radio bigbendu.

27.decembrī Mazajā ģildē klausītājus priecēs klavieru kvartets "RIX", kas šogad svin savu 25 gadu jubileju. Koncerta programmā - Johannesa Brāmsa Otrais klavieru kvartets, Viljama Voltona Klavieru kvartets un Andra Baloža "Folkoholistic".