Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra

Tiešraide: Latvijas Nacionālā teātra koncertuzvedums "Dzimšanas dienas nakts"

© Publicitātes foto

Nra.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā šodien, 18. novembrī no plkst. 22.30 tiešraidē skatīties Latvijas Nacionālā teātra koncertuzvedumu "Dzimšanas dienas nakts".

Latvijas Nacionālais teātris ir vieta, kur dibināta Latvijas valsts, un "Dzimšanas dienas nakts" ir teātra jaunā direktora, uzveduma režisora Jāņa Vimbas īpašs veltījums Latvijas simtgadei.

Uzvedums veidots kā četri gadalaiki, ko poētiski var salīdzināt ar katra cilvēka iekšējo sajūtu gammu - no pavasara naivās mīlestības, prieka un sajūsmas, vasaras tveices, brieduma un pirmajām problēmām, līdz eksistenciālām domām, runām, dusmām un vētrainām cīņām rudenī, un ar mierpilnu dzīves ritējumu, sirds siltuma nepieciešamības apjausmu un jēgpilnu līdzās pastāvēšanu ziemā. Katrs Latvijas Nacionālā teātra aktieris aicināts izvēlēties vienu dzejoli vai prozas teksta fragmentu, kas visspilgtāk saistās ar Latvijas zemi un dabu visos četros gadalaikos, un dalīties savā stāstā ar skatītājiem.

Uzvedumā piedalīsies visi Nacionālā teātra aktieri. Koncertuzveduma scenogrāfs - Reinis Suhanovs, kostīmu māksliniece - Madara Botmane, kostīmu mākslinieces asistente - Liene Bite, gaismu mākslinieks - Oskars Pauliņš, video māksliniece - Linda Ģībiete, muzikālais vadītājs - Jēkabs Nīmanis, producente - Linda Kelviga, video mākslinieces asistents - Toms Zeļģis, režisora asistents - Raimonds Celms. Iestudējumā piedalīsies arī pieci pūtēju instrumentu mūziķi.

Tiešraide no Latvijas Nacionālā teātra koncertuzveduma "Dzimšanas dienas nakts" skatāma ari LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.