Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Top Latvijas valsts simtgadei veltīts patriotisks koncertuzvedums "Tālavas taurētājs"

© Gints Ivuškāns, F64 Photo Agency

Šā gada 11. novembrī, Rīgas Svētā Jāņa baznīcā notiks koncertuzveduma "Tālavas taurētājs" pirmizrāde. Multimediālais koncertuzvedums ir idejas autora, komponista un mūziķa Arņa Medņa pirmais lieldarbs un veltījums Latvijas valsts simtgadei. Uzvedumā tiks izmantotas līdz šim Latvijā neredzētas 3D tehnoloģijas, kas projicēs leģendārā stāsta vizuālo daļu uz baznīcas velvēm.

Koncertuzvedums "Tālavas taurētājs" radīs svētsvinīgu piedzīvojumu skaistas mūzikas pavadījumā un valsts jubilejas gada patriotu nedēļā 11., 14., 15. un 16.novembrī priecēs ikvienu Latvijas iedzīvotāju. Vēsturisko stāstu aicinām klausīties kopā ar ģimeni, vēlreiz izdzīvojot patriotisko leģendu gan mūzikā, gan ar īpašām tehnoloģijām radītās 3D videoprojekcijās uz Rīgas Sv. Jāņa baznīcas velvju sienām.

Publicitātes foto

Patriotisko svītu ar moto "Mans zelts ir mana tauta, mans gods ir viņas gods" izdziedās un atskaņos speciāli uzvedumam veidots jauktais koris un orķestris, kā sastāvā būs arī kokle, mežrags, perkusijas, gongs un koshi zvani. Izrādes mūzikas un idejas autors Arnis Mednis, mākslinieks, scenogrāfs Viktors Keino, video mākslinieks Krišs Bērzkalns. Koncertuzvedumā piedalās jauktais koris “ Salve” un pavadošais sastāvs Arņa Medņa vadībā

Ideja par leģendārās Rūdolfa Blaumaņa balādes ietērpšanu mūzikā un īpašā koncertuzvedumā, autoram Arnim Mednim radās jau sen un tagad, uz Latvijas valsts simtgadi komponistam bija īpašs stimuls pabeigt sen iecerēto darbu un radīt skaistu dāvanu mūsu valsts iedzīvotājiem.

Koncertuzveduma pirmatskaņojums notiks valsts simtgades svētku nedēļā, 11., 14, 15.un 16. novembrī