Ulda Pūcīša dienasgrāmatas atklāj skarbo aktiera ikdienu

© Ekrānuzņēmums

Pie lasītājiem nonākusi unikāla grāmata - leģendārā aktiera Ulda Pūcīša (1937-2000) "Dienasgrāmatas", vēsta izdevums "Kas Jauns".

Kā žurnālistam Elmāram Barkānam atklāj grāmatas izdevēja un veidotāja Māra Vilde, grāmata sniedzot pārsteidzošu, skarbu un atklātu skatu uz aktiera personību un latviešu teātra vēsturi.

Viņš ir analītisks, viņam raksturīgi ļoti trāpīgi spriedumi, kas ne vienmēr ir glaimojoši

Grāmata pakāpeniski tapusi 10 gadus. Autorei piecus gadus bija nepieciešams iekarot aktiera atraitnes Olīvijas uzticību, lai viņa piekristu intervijai, bet otrus piecus gadus, lai sadūšotos atklātībai nodotu aktiera dienasgrāmatas. Atraitne bija nolēmusi pat tās sadedzināt.

Par spīti tam, ka izcilais aktieris aizrāvies ar alkoholu un "plostošanas" dēļ izgāztas izrādes un pasākumi, Pūcītim bijusi rosīga gara dzīve. "Viņš ir analītisks, viņam raksturīgi ļoti trāpīgi spriedumi, kas ne vienmēr ir glaimojoši," atklāj grāmatas autore.

Uldis Pūcītis bija latviešu aktieris un kinorežisors, iekļauts Latvijas Kultūras Kanonā. Darbojies Liepājas Drāmas teātrī no 1960. līdz 1962. gadam, Dailes teātrī no 1964. līdz 1973. gadam, Jaunatnes teātrī no 1962. līdz 1964. gadam un no 1973. gada līdz 1992. gadam. Filmējies kopš 1959. gada. Spožākās lomas kino ir Edgars filmā "Purva bridējs" un Cēzars Kalniņš "Elpojiet dziļi".

Svarīgākais