Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Kultūra

Dzejas dienu kulminācija

KLASIĶIS. Uldis Bērziņš būs viens no piektdienas vakara gaidītākajiem viesiem Dzejas dienu pasākumā Koka Rīgā. Tajā tiks nosaukts arī 2018.gada Dzejas dienu balvas laureāts © oto: Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Gadskārtējās Dzejas dienas nedēļas nogalē piedzīvo savu noslēgumu un arī kulmināciju.

Šovakar pulksten 17.30 Raiņa un Aspazijas mājā (Baznīcas iela 30) notiks leģendārā lietuviešu dzejnieka Toma Venclovas dzejas lasījums, kā arī saruna par literatūru. Pasākumu vadīs dzejnieks un atdzejotājs Jānis Elsbergs. Šī ir tiešām unikāla iespēja redzēt dzīvajā vienu no lielākajām Eiropas dzejas autoritātēm. Starp citu, apgāds Neputns iecerējis Samta sērijā laist klajā Venclovas dzejas izlasi.

Pulksten 19 Koka Rīgā (Krāsotāju iela 12) notiks Klasiķu vakars, kurā līdzās klasiķu skandētai dzejai kritīs priekškars arī festivāla galvenajai intrigai - tiks noskaidrots, kurš autors saņems atjaunoto Dzejas dienu balvu. To pasniedz par dzejas/atdzejas krājumu, kas izdots laikā no pērnajām Dzejas dienām līdz šā gada 1. augustam. Neatkarīgā jau rakstīja, ka balvai tikuši izvirzīti 17 krājumi. Pasākumu vadīs Aivars Eipurs, bet viens no pasākuma viesiem būs Uldis Bērziņš.