Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Latvijas animācija festivālā Šveicē

NO KLASIKAS LĪDZ MŪSDIENĀM. Bādenes festivāla Fantoche skatītājiem šonedēļ ir iespēja redzēt 30 latviešu animācijas filmu, arī vecmeistara Arnolda Burova Ki-ke-ri-gū – vēsturiski pirmo Rīgas kinostudijā tapušo animāciju © Kadrs no filmas

Šveices pilsētā Bādenē šonedēļ norisinās animācijas filmu festivāls Fantoche.

Tā sadaļā Fokus Lettland skatītāji varēs redzēt vērienīgu Latvijas animācijas kino prezentāciju, godinot Latvijas valsts simtgadi.

Kā informēja Nacionālā Kino centra pārstāvji, festivālā piedalās arī Latvijas delegācija - desmit animācijas kino veidotāju un kuratoru. Kopumā tiks parādītas 30 īsfilmas. Festivāla Fantoche mākslinieciskā direktore Anete Šindlere intervijā Šveices valsts televīzijai teikusi, ka «Latvijas animācijas filmām ir izcilas vizuālas kvalitātes, interesants naratīvs un skaists stāstījuma ritms. Filmu veidotājiem no Baltijas vienmēr rafinēti izdodas pa jaunam kombinēt stilu, formu, attēlu un skaņu neskaitāmos variantos. Viņu filmas regulāri ir mūsu festivāla konkursa programmās, un kopš festivāla pirmsākumiem viņi ir laipni gaidīti viesi».

Šveices animācijas filmu festivāls Fantoche dibināts 1995. gadā un laika gaitā kļuvis gan par Šveicē lielāko, gan vienu no Eiropā nozīmīgākajiem un būtiskākajiem animācijas festivāliem. Pērn Fantoche kopējais apmeklētāju skaits pārsniedza 26 500.