Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Kultūra

Dailes teātrī 99.sezonu iesāks ar pirmizrādi iestudējumam "Planēta Nr.85"

© f64

Dailes teātrī šodien plkst.18 notiks 99.sezonas pirmā iestudējuma "Planēta Nr.85" pirmizrāde, informēja teātra pārstāvji.

Izrāde ģimenēm ir par Krišjāni, kurš iemanto iespēju ceļot laikā. Šajā ceļojumā viņš satiek savus vecākus un vecvecākus, savu pagātni un senčus. Pagātnē Krišjāni gaida arī pavisam dīvaini un nepazīstami, bet ļoti mīļi un draudzīgi multeņu tēli - piemēram, kaķis Indriķis un jocīgais Čeburaška. Nemaz nerunājot par pavisam savādu onkuli, ko sauc Leonīds Brežņevs un kurš nepavisam nav draudīgs, bet apjucis un nomaldījies.

Iestudējumu veidojis režisors Dmitrijs Petrenko, un tā lomās iejutīsies aktieri Gints Andžāns (Krišjānis), Mārtiņš Počs (Andris), Ērika Eglija (Dace), Dārta Daneviča (Annija, Meitene Pioniere), Niklāvs Kurpnieks (Edgars, kaķis Indriķis), Olga Dreģe (Herta Vīlipsone), Ivars Auziņš (Artūrs, Brežņevs), Artūrs Dīcis (Zigmārs, Čeburaška) un Sarmīte Rubule (Mārīte, Sieviete no pūļa).

Izrādes scenogrāfiju veidojusi Sintija Jēkabsone, bet kostīmus - Baiba Litiņa. Tāpat iestudējuma veidošanā iesaistījies komponists Mārtiņš Brauns, horeogrāfe Liene Grava un gaismu māksliniece Māra Vaļikova.

Izrāde, gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, tapusi ar Kultūras ministrijas atbalstu.