Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Baleta festivāls Dzintaros

BALETA ZVAIGZNES JŪRMALĀ. Šogad festivālā viesosies mākslinieki no Vācijas, Šveices, Horvātijas un Latvijas baleta trupām © Publicitātes foto

19. Starptautiskajā baleta festivālā Baleta zvaigznes Jūrmalā 4. augustā Dzintaru koncertzālē viesosies baleta izcilības no dažādām valstīm.

Festivālu rīko Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. Šogad tajā uzstāsies viesi no Vācijas, Šveices, Horvātijas un Latvijas baleta trupām, pārstāvot Koreju, Meksiku, Itāliju, Ukrainu, Spāniju, Baltkrieviju, Austrāliju un Latviju.

Kā informēja Mārtiņš Pučka, vieni no spilgtākajām festivāla zvaigznēm būšot duets no Ženēvas Lielā teātra baleta - Simone Repele (Simone Repele) un Saša Riva (Sasha Riva), kuri nesen ar lieliem panākumiem viesojās slavenajā Džoisa teātrī Ņujorkā. Abi jaunie itāliešu izcelsmes dejotāji un horeogrāfi, kuri pārstāvēs Šveices nelielo, bet ļoti spožo un daudzpusīgo baleta trupu Ženēvā, savu profesionālo izcilību veidojuši pasaulslavenā Džona Noimaijera (John Neumeier) vadītā Hamburgas baleta akadēmijā. Pēc skolas beigšanas viņi dejoja Hamburgas baletā, kur uzsāka arī horeogrāfa karjeru. Vēlāk abi strādājuši neparastajā Nīderlandes trupā Introdans, bet tagad mākslinieki strādā Šveicē un ir zināmi kā spīdoši izpildītāji stilā, kurā ir iezīmes gan no neoklasiskā, gan laikmetīgā baleta.