Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Aleksandrs Antoņenko Dzintaros

ZVAIGŽŅU KONCERTS. 28. jūlijā uz Dzintaru skatuves kāps pasaules opernamu iekārotais Aleksandrs Antoņenko. Līdz ar viņu uzstāsies izcilais basbaritons Egils Siliņš un Latvijā dzimusī itāļu operdīva Alisa Zinovjeva © Publicitātes foto

Ar īpašu Latvijas simtgadei veltītu programmu no 24. līdz 28. jūlijam Dzintaru koncertzālē norisināsies ceturtais Jūrmalas festivāls.

Kā informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka, Galā koncertā 28. jūlijā pulksten 20 uz skatuves uzmirdzēs pasaulslavenais operdziedātājs un Jūrmalas festivāla goda mākslinieks Aleksandrs Antoņenko (tenors), starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja Alisa Zinovjeva (soprāns) un izcilākais latviešu basbaritons Egils Siliņš. Divdaļīgajā koncerta programmā mākslinieki atskaņos gan latviešu vokālās mūzikas zelta izlasi, gan spožākās pasaules opermūzikas lappuses.

«Mūsu slavenie operdziedoņi Egils Siliņš un Aleksandrs Antoņenko spēj būt ne tikai dažādu likteņu plosīti varoņi uz operas skatuves, bet ar pērļainu smalkumu un intīmu siltumu atklāt arī solodziesmu lappuses balsij. Koncertā viņu vīrišķajiem tembriem pievienosies par Latvijā dzimušo itāļu operdīvu dēvētā Alisa Zinovjeva. Soprāns, kura ar izcilību beigusi Romas Santa Cecilia konservatoriju un stažējusies Milānas La Scala akadēmijā, nu jau padsmit gadu dzīvo un savu radošo talantu izkopj Itālijā, sadarbojoties ar visdažādākajiem operteātriem, kā arī dodoties pasaules viesizrādēs. Koncerta skanējumu kuplinās izcilās Latvijas Radio kora balsis un Jūrmalas festivāla orķestris diriģenta Villo Pāna vadībā.»

Informācija Biļešu paradīzes sistēmā liecina, ka uz festivāla koncertiem biļetes vēl ir pieejamas (izņēmums ir Ksenijas Sidorovas un Avi Vitāla koncerts, uz kuru tās vairs nav nopērkamas). Tomēr, ja vēlaties apmeklēt noslēguma koncertu vai citus festivāla sarīkojumus, kavēties ar biļešu iegādi nevajadzētu.