Džeimijs Olivers ir pasaules mēroga fenomens. Divdesmit gadus ilgās karjeras laikā viņš iedvesmojis miljoniem cilvēku novērtēt un izbaudīt veselīgu un garšīgu ēdienu. Latviešu valodā iznākušas viņa grāmatas "15 minūtes virtuvē", "Ietaupām kopā ar Džeimiju" un "Katru dienu superēdiens. Receptes veselīgai un laimīgai dzīvei".
Tikko iznākusī "Superēdiens. Klasika ģimenei" ir pasaulslavenā britu virtuves maestro Džeimija Olivera grāmata visiem, kas vēlas ēst gardus, sātīgus un vienlaikus veselīgus ēdienus. Veselīgai pārtikai vajadzētu būt arī krāsainai, garšīgai un pievilcīgai, uzskata Dž. Olivers, un šī grāmata ir kā krāšņs un noderīgs ceļvedis viņa ēdināšanas filozofijā.
Kā kuplas ģimenes tēvs Džeimijs Olivers jau izsenis pievērsies dilemmai, ar kuru mūsdienās saskaras ikviens vecāks: bērni labprātāk ēd našķus, nekā "normālu ēdienu". Audzinot savus piecus bērnus, Džeimijs Olivers ir atklājis (un šajās atklāsmēs labprāt dalās!) dažādus metodes, kā ēdienreizes padarīt pievilcīgas pat izteiktiem mazēdājiem un našķmīļiem, viņš ir arī radījis dažādas brīnišķīgas ēdienu receptes, pēc kurām gatavotais ēdiens garšo pat ļoti izvēlīgiem ēdājiem.
Džeimijs Olivers: "Šī grāmata uzrakstīta, lai iedrošinātu jūs baudīt lielisku, sātīgu maltīti katru dienu. Līdztekus sabalansētiem brokastu ēdieniem un man tik mīļajai nodaļai ar virtuves gudrībām piedāvāju jums lielisku un pārdomātu recepšu izvēli pusdienām un vakariņām: ātros ēdienus, veselīgos klasiskos ēdienus, salātus, karijus un sautējumus, ēdienus cepešpannā, makaronus un risoto, kā arī zupas."
No brokastīm līdz vakariņām, iekļaujot arī veselīgas uzkodas un gardumiņus - "Superēdiens. Klasika ģimenei" sevī ietver mūsdienīgus un viegli ievērojamus padomus, kā ātri pagatavot sabalansētus un garšīgus ēdienus. Tie kairinās jūsu garšas kārpiņas, palīdzēs remdēt izsalkumu, atjaunot spēkus un gūt enerģiju. Grāmatā ir daudz aizraujošu recepšu, kas dažādos jūsu maltītes, iekļauta arī vērtīga informācija par uzturvielām, ko satur katrs ēdiens, par veselību un viegli ieviešamām ikdienas ieradumu izmaiņām, kā arī praktiski padomi un ieteikumi, kas radīs patiesu izpratni par to, kā sastādīt ēdienkarti, gudri veidot pārtikas krājumus, taupīt laiku un līdzekļus, gatavot kopā ar bērniem, vienlaikus iepazīstinot viņus ar daudzveidīgiem, uzturvielām bagātiem pārtikas produktiem.