Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra

Egona Līva balva rakstniecei Andrai Manfeldei

KRASTA ĻAUDIS. Rakstniece Andra Manfelde un viņas mazā meitiņa saņēma ne vien Egona Līva piemiņas balvu, bet arī naudas prēmiju © Publicitātes foto

Sestdien, 16. septembrī, Liepājā, atpūtas centrā Libava notika Egona Līva piemiņas balvas Krasta ļaudis laureātu apbalvošanas ceremonija. Galveno balvu un prēmiju 1000 eiro apmērā saņēma grāmatas Virsnieku sievas autore Andra Manfelde.

Egona Līva piemiņas balvu Krasta ļaudis pasniedz, lai veicinātu interesi par latviešu literatūras klasiķi Egonu Līvu un viņa literāro mantojumu, un devumu jūrniecības popularizēšanā. Konkurss aktualizē latviešu autoru darbus un akcentē jaunāko devumu latviešu literatūrā. Līdzās profesionālajiem autoriem to saņem arī skolu jaunatnes literārā konkursa uzvarētāji. Šogad konkursā Ietin Latviju pasaku villainē piedalījās 19 jauniešu. Balvu par 1. vietu un prēmiju 300 eiro ieguva Anna Paula Spriedēja no J. Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskolas, 2. vietu un prēmiju 200 eiro apmērā saņēma Jeļizaveta Klimanova no Viļānu vidusskolas un Diāna Anna Audare no J. Čakstes Liepājas pilsētas 10. vidusskolas. Savukārt, 3. vietu un prēmiju 100 eiro apmērā saņēma Rita Voronova no Tukuma Raiņa ģimnāzijas un Agnija Lazdiņa no Neretas Jāņa Jaunsudrabiņa vidusskolas.

Kā jau Neatkarīgā rakstīja, nominācijai Labākā grāmata darbus izvirzīja četras izdevniecības. Apgāds Dienas Grāmata izvirzīja Māras Zālītes Mamma un tētis kūrortā, Ingas Ābeles Duna, Laimas Kotas Istaba, Andras Manfeldes Virsnieku sievas, Jāņa Einfelda Dunduri un dēmoni, Māra Bērziņa Gūtenmorgens. Otrreiz, Noras Ikstenas Trīs, Kristīnes Ulbergas Tur, Lilijas Berzinskas Lamzaks meklē lamzaku. Apgāds Zvaigzne ABC izvirzīja Rimanta Ziedoņa Pastaiga. Izdevniecība Lauku Avīze Janas Egles Gaismā, bet izdevniecība Sava grāmata Ainas Pāvulītes Biju savā latviešu mētelītī tā pārsalusi… Atmiņu stāsti. Vēstis no 20. gadu simteņa..

2016. gadā Egona Līva balvu saņēma rakstniece Inese Zandere par grāmatu Kuģa žurnāls. Pirms tam par laureātu kļuva Gunta Bereļa romāns Vārdiem nebija vietas.


http://news.lv/Neatkariga_Rita_Avize_Latvijai/2017/09/18/egona-liva-balva-rakstniecei-andrai-manfeldei