Mūziķis Igo. Dzīve nepaiet veltīgi

PADOMĀT PAR SAVĒJIEM. Lai arī Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir ļoti steidzīgs, mūziķis Igo ikvienam no mums novēl atrast laiku padomāt par sev svarīgiem cilvēkiem, bet nedarīt to pa roku galam © Publicitātes foto

Sestdien pulksten 18 Jūrmalas Kultūras centrā tiks ieskandināta populārā mūziķa Igo jaunā Ziemassvētku koncertprogramma Vējš sola lapai debesis, bet stundu pirms tam tiks atklāta dziedātāja grafikas izstāde.

Savukārt svētdien, Pirmajā adventē, pulksten 16 liepājnieki Igo un Jānis Strazds ar šo programmu atgriezīsies uz Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas skatuves - vietā, kur abi reiz sākuši savas muzikālās karjeras.

Igo jaunajā Ziemassvētku koncertprogrammā, kas tapusi sadarbībā ar komponistu Jāni Strazdu, iekļautas gan visiem zināmas Ziemassvētku kompozīcijas, gan jaunradīti skaņdarbi. Koncertos - pavisam to būs 15 - skanēs dziesmas, ko Igo ieskaņojis, domājot par Ziemassvētku laiku, dziesmas no dziedātāja zelta repertuāra, kopdarbi ar Jāni Strazdu, kā arī pasaules mūzikas klasika. Īpašu noskaņu radīs Liepājas simfoniskā orķestra mūziķe Marta Kauliņa ar sitaminstrumentiem. Koncertu laikā darbosies arī dāvanu tirdziņš, kur apmeklētājiem būs iespēja iegādāties zīmola Igo. Akcents personībai dizaina priekšmetus ar mūziķa grafikām.

«Šo koncertu inciatīva nāca no Jāņa Strazda puses, kurš ir jau daudzu mūsu kopdziesmu autors,» saka Igo, atklājot, ka koncertprogrammas nosaukums sākotnēji radies, veidojot dizaina trauku noformējumu - trīs mēnešus domājot par zīmējumiem uz krūzītes, zupas un deserta šķīvja, uz šampanieša un vīna glāzes. «Tas bija pagājušā gada septembris, oktobris, novembris, un notikumi aiz loga un dabā mani neapšaubāmi ietekmēja - rudens lapa, vēja vilināta un aizvilta, dodas debesīs, lai uz mirkli kļūtu par tauriņu... Jo - vējš sola lapai debesis... Tā saucas gan mana dizaina trauku kolekcija, kas tika prezentēta februārī, un tāds ir arī dzejolis, kas palēnām radās, zīmējumos veidojot šo stāstu. Pavasarī to piedāvāju Jānim Strazdam, un tam tapa arī mūzika,» stāsta Igo, piebilstot, ka arī izstādē, kas Jūrmalas Kultūras centrā būs apskatāma līdz 30. janvārim, vairāk būs rudens/ziemas noskaņas. Būs arī kāda vasarīga tēma, un tās visas būs grafikas - gan šā gada darbi, kas tapuši vasarā un rudens pusē, gan iepriekšējos gados tapušie.

«Man ir ļoti daudz grafikas darbu ar rudens/ziemas sajūtu, tāpēc paralēli izstādei Jūrmalā varu atļauties izveidot vēl divas ar tādu pašu nosaukumu - 20. decembrī tāda tiks atklāta arī Ziedoņdārza Cafe - On Cloud, kur otrajā stāvā ir izstāžu zāle, bet 16. janvārī - Ventspils muzejā, Livonijas Ordeņa pils izstāžu zālē. Jā, izdevumi ir milzīgi, tāpēc jācer, ka kādam kaut kas patiks un kāds darbs arī aizies,» nosaka talantīgais mākslinieks, piebilstot, ka lielu klāstu viņa veidotu dizaina priekšmetu ne tikai apskatīt, bet arī iegādāties iespējams interneta veikalā akcentspersonibai.lv.

«Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir sakārtošanās laiks. Lai arī tas ir ļoti steidzīgs, es tomēr novēlu mums visiem atrast laiku padomāt par sev svarīgiem cilvēkiem, bet nedarīt to pa roku galam. Jo katram cilvēkam ir ļoti svarīgi, lai viņš sajustu, ka vai nu telefona zvans, vai nosūtītā īsziņa, vai ar roku uzrakstītā kartīte ir tikai viņam veltītais laiks un uzmanība. To novēlu arī saviem kolēģiem mūziķiem, kuri šai pirmssvētku laikā tiek raustīti uz visām pusēm - ik katrā vietā, kur satiekamies ar saviem skatītājiem, iedot mieru un radīt īstu svētku sajūtu,» aicina Igo. Mūziķi neslēpj, ka līdz šim viņam dzīvē un uz skatuves ir veicies - cauri gadiem un gadu desmitiem veidojas sava auditorija, un viņš cer ar to sastapties arī savā jaunajā koncertprogrammā. «Katrā ziņā, tie daži rudens koncerti, kas man bijuši, ir snieguši prieku un apliecinājumu, ka dzīve nepaiet veltīgi.».



Kultūra

Viņa ir kā skaista salapojusi, ziedoša liepa vasaras plaukumā, savā sievišķīgajā trauslumā un spēkā vienlaicīgi. Pārcietusi milzīgus pārbaudījumus dzīvē, Dārta Daneviča atzīta par 2023. gada labāko aktrisi par darbu monoizrādē “Zēni nav meitenes”, kas būs redzama Dailes teātra repertuārā arī jaunajā teātra sezonā. Par savu gatavošanās rutīnu katrai izrādei, par uzlabojamo savā teātrī, par darbu kopā ar Holivudas zvaigzni Džonu Malkoviču ekskluzīvā intervijā “nra.lv” stāsta Dārta Daneviča.

Svarīgākais