Brīvdienu ceļvedis

© Publicitātes foto: Sergey Evsyukov

Idejas brīvdienām

LIKTEŅDĀRZĀ 18. NOVEMBRĪ

Latvijas iedzīvotājus, kuri nezina, kā svinēt valsts svētkus, ar īpašu programmu 18. novembrī gaida Likteņdārzā, kur ieplānots gan koncerts un grāmatas atvēršana, gan saulrieta vērošana un jubilejas kliņģeris. Pasākumi sāksies pulksten 15 ar Intas Vilkas grāmatas Caur sirdi plūstošā dzīve atvēršanu. Jau pulksten 15.20 iecerēts svētku koncerts ar Elzas Rozentāles un tautas deju kolektīva Zālīte piedalīšanos. Pulksten 16 sāksies svinīgā saulrieta sagaidīšana un svecīšu likšana Likteņdārza sirdī - amfiteātrī ar svētku kliņģeri un tēju. Pasākuma vadīs Ilze Pukinska.

STARO RĪGA PASĀKUMI

Nepalaidiet garām iespēju izbaudīt svētkos kādu no festivāla Staro Rīga pasākumiem. Pilna informācija un pasākumu karte meklējama vietnē staroriga.lv, bet, piemēram, kultūras pils Ziemeļblāzma Gaismas dārzs darbosies no 17. līdz 20. novembrim laikā no pulksten 17 līdz pulksten 23, piedāvājot pastaigu krāsainu gaismu, video projekciju, lāzera instalāciju un skaņu uzburtā maģiskā pasaulē, kas ierastos parka objektus - rotonda, sēnīte, tējas namiņš, skatu tornis, franču dārzs, grota un vīnstīgu aleja - ļaus asociēt ar pasakainu, ziediem un krāsām pildītu Gaismas dārzu.

BALTIJAS DANČU NAKTIS

Tie, kas vēlas kārtīgi izkustēties un kārtīgi izdejoties, meklējiet interneta vietni folkdance.lv, jo tajā atrodama festivāla Baltijas danču naktis programma. Festivāla īpatnība ir tā, ka tajā nav skatītāju un mākslinieku - dejo visi! Rīkotāji apgalvo, ka danči ir tradicionālās, neapdarinātās tautas dejas, kādas dejoja mūsu senči 19. gadsimtā un 20. gadsimta sākumā, tādēļ to soļi lielākoties ir vienkārši. Visām dejām festivālā būs soļu pratēji, pārējiem atliek tikai noskatīties, kas jādara, un jāpievienojas dejas pratējiem. Pasākumi notiks folkklubā Ala Pagrabs un Ķekavas Kultūras namā.

KOLIBRI DZIMŠANAS DIENA

Svētdien, 20. novembrī, pulksten 16 Mazās ģildes lielajā zālē ar koncertu Zem zilās debesu bļodas un jauna dziesmu albuma bērniem prezentāciju bērnu un jauniešu ansamblis Kolibri atzīmēs 5. dzimšanas dienu. Kopā ar bērniem uz skatuves būs LNO soliste Evija Martinsone, dziedātājs Ralfs Eilands, komponists Jānis Lūsēns un klavieru trio. Biļešu cena bērniem un pensionāriem - 2 eiro, pieaugušajiem 5 eiro. Tās varēs nopirkt Mazajā ģildē stundu pirms koncerta sākuma.

\

Kultūra

Viņa ir kā skaista salapojusi, ziedoša liepa vasaras plaukumā, savā sievišķīgajā trauslumā un spēkā vienlaicīgi. Pārcietusi milzīgus pārbaudījumus dzīvē, Dārta Daneviča atzīta par 2023. gada labāko aktrisi par darbu monoizrādē “Zēni nav meitenes”, kas būs redzama Dailes teātra repertuārā arī jaunajā teātra sezonā. Par savu gatavošanās rutīnu katrai izrādei, par uzlabojamo savā teātrī, par darbu kopā ar Holivudas zvaigzni Džonu Malkoviču ekskluzīvā intervijā “nra.lv” stāsta Dārta Daneviča.

Svarīgākais