Daudziņš, Kantāne un Zemītis koncertuzvedumā "Citādas debesis, tā pati dvēsele"

© Publicitātes foto

16. novembrī Mūzikas namā «Daile» pirmizrādi piedzīvos koncertuzvedums «Citādas debesis, tā pati dvēsele», kur fragmentus no Imanta Ziedoņa iepriekš nepublicētajām dienasgrāmatām lasīs dzejnieka dzīvesbiedre, aktrise Ausma Kantāne un aktieris Vilis Daudziņš.

Imantu Ziedoni un viņa dzeju mūzikā atspoguļos ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis ar improvizācijām, kas savīsies ar lasītā tēmām. Uzveduma režisors ir Pēteris Krilovs.

Tā kā interese par koncertuzvedumu ir ļoti liela un biļetes uz 16. un 17. novembra izrādēm jau gandrīz izpārdotas, organizatori piedāvā iespēju iegādāties biļetes uz ģenerālmēģinājumu, kas notiks pirmdien, 14. novembrī.

Imants Ziedonis ik dienas rakstījis dienasgrāmatu, un liela to daļa jau publicēta izdevumā «No patikšanas uz patikšanu» (Daugava, 2003). Koncertuzvedumā «Citādas debesis, tā pati dvēsele» tiks lasītas vēl nepublicētās dienasgrāmatas, kur dzejnieks pierakstījis domas par savā ģimenē, tuvinieku un draugu dzīvēs notiekošo, kā arī Latvijas un pasaules notikumiem un pārmaiņām. Tēmas, ko savā dienasgrāmatā gada laikā aprakstījis Imants Ziedonis, ir aktuālas arī šodien. Viņš mudina būt uzmanīgākiem vienam pret otru, apstāties, ieklausīties un pārdomāt, kas noticis dienas gaitā, ieraudzīt skaisto. Tā ir iespēja caur dzejnieka pašanalīzi pievērsties arī saviem jautājumiem - kas šodien, šogad mani satraucis, iedvesmojis, uzmundrinājis? Ko varam katrs darīt, lai palīdzētu Latvijas skaistajam parādīties?

Visi ienākumi no koncerta biļetēm tiks ieguldīti Imanta Ziedoņa muzeja attīstībā.

Kultūra

Viņa ir kā skaista salapojusi, ziedoša liepa vasaras plaukumā, savā sievišķīgajā trauslumā un spēkā vienlaicīgi. Pārcietusi milzīgus pārbaudījumus dzīvē, Dārta Daneviča atzīta par 2023. gada labāko aktrisi par darbu monoizrādē “Zēni nav meitenes”, kas būs redzama Dailes teātra repertuārā arī jaunajā teātra sezonā. Par savu gatavošanās rutīnu katrai izrādei, par uzlabojamo savā teātrī, par darbu kopā ar Holivudas zvaigzni Džonu Malkoviču ekskluzīvā intervijā “nra.lv” stāsta Dārta Daneviča.

Svarīgākais