Aprit gads kopš durvis vēris "Lielais Dzintars"

© publicitātes

6. novembrī apritēs gads kopš Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” svinīgās atklāšanas.

Atzīmējot notikuma gadadienu, š.g. 12.novembrī pulksten 19 koncertzāle apmeklētājus aicina uz viena gada jubilejas koncertu. Programmā piedalīsies koncertzāles rezidenti - Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā, kā arī divi viesmākslinieki. 12 gadus jaunais, daudzsološais vijolnieks Daņiils Bulajevs no Rīgas un koncerta īpašā viešņa - Londonā dzīvojošā latviešu akordeoniste, virtuozā Ksenija Sidorova.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā izskanēs Riharda Vāgnera operas "Loengrīns" 3.cēliena prelūdija un Nikolo Paganīnī - 1.vijoļkoncerts Re mažorā op.6 Liepājas Simfoniskā orķestra un solista, vijolnieka Daņiila Bulajeva izpildījumā. Savukārt koncerta otrajā daļā akordeoniste Ksenija Sidorova kopā ar rezidējošo orķestri atskaņos Astora Pjacollas koncertu akordeonam ar orķestri, kā arī skaņdarbus no Žorža Bizē “Karmenas”.

“Pirmo jubileju svinēsim kopā ar mūsu rezidējošo orķestri un virtuozo, brīnišķīgo Kseniju Sidorovu. Pēc studijām Londonā Ksenijai ir izveidojusies spilgta, starptautiska karjera un jāatzīmē, ka Liepājā viņa vēl nekad nav koncertējusi. Programmā piedalīties esam aicinājuši arī 12 gadus jauno Daņiilu Bulajevu, jo vēlamies jauniem talantiem dot platformu, iespēju koncertēt ar profesionālu orķestri brīnišķīgā, akustiskā koncertzālē. Vēlamies, lai zāle būtu pieejama jauniem, spilgtiem māksliniekiem, pie kuriem pieder arī par brīnumbērnu dēvētais Daņiils,” iepazīstina koncertzāles vadītāja Baiba Bože.