Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Kultūra

Rīt izstādes atklāšanu sāks svinēt Aleksandra Čaka 115. dzimšanas dienu

© Ģirts Ozoliņš, F64 Photo Agency

Aleksandra Čaka 115.dzimšanas dienai veltīto pasākumu programmu aizsāk Gunas Oškalnas-Vējiņas foto izstāde "Čaka gadalaiki"

7.oktobrī pulksten 17.00 Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī - muzejā (Lāčplēša ielā 48-14) tiks atklāta fotomākslinieces Gunas Oškalnas - Vējiņas izstāde "Čaka gadalaiki".

"Izšaujot acis kā lodes" izeju lepni ar kameru rokās pa Čaka iemītām takām - Vecrīgas bruģi un noskaņu seno - tā, veidojot izstādi "Čaka gadalaiki", kas veltīta dzejnieka 115. dzimšanas dienai, saka fotomāksliniece Guna Oškalna - Vējiņa. "Tas ir pierādījums, ka dzejas maestro Saša ir tepat līdzās - katrā Vecrīgas bruģī. Un tā elpa ir, būs un saglabāsies vienmēr visos gadalaikos".

Izstāde muzejā būs apskatāma līdz 9.decembrim.

Rakstnieka 115.dzimšanas dienai veltīto pasākumu programmu turpinās Aleksandra Čaka personībai un daiļradei veltīta zinātniska konference un Čaka piemiņas nozīmīšu pasniegšanas ceremonija 27.oktobrī 14.00 Koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga", kā arī literatūrzinātnieces Antras Mednes lekcijas 10. un 30.novembrī 17.00 Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī - muzejā.