Teātrim sola pārcelšanos nākamajā sezonā

© F64

Gan valsts akciju sabiedrība Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ), gan SIA RBSSKALS Būvvadība informē, ka mediācijas ceļā ir vienojušās par darbu atsākšanu bijušās Rīgas Tabakas fabrikas ēkās. Taču vēl precīzi nepasaka, kad apturētie darbi atsāksies, jo tiek precizētas līgumam papildinājumu detaļas.

«Mūsu kopīgais mērķis ir, lai Jaunais Rīgas teātris varētu pārcelties uz bijušās Tabakas fabrikas telpām ar nākamo teātra sezonu,» presei izplatītajā informācijā citēts RBSSKALS Būvvadība valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns. Savukārt VNĪ vēsta, ka «būvnieks ir apliecinājis savu gribu pabeigt objektu» un VNĪ veiks pastiprinātu būvdarbu norises kontroli un uzraudzību.

Jaunais Rīgas teātris (JRT) savas pašreizējās ēkas rekonstrukciju gaida vairākus gadus, precīzāk, dzird vairākkārt mainītus termiņus, kad tiks uzsākta pārbūve Lāčplēša ielā 25. Tikmēr trupa uz laiku apmestos kādreizējās Tabakas fabrikas ēkās Miera ielā 58a. Tam bija jānotiek jau pagājušā gada vasarā, šogad janvārī tika apgalvots, ka darbi kādreizējā fabrikā tiks pabeigti šā gada jūlijā, bet nu - ka JRT aktieri šajās telpās varēs strādāt nākamajā teātra sezonā.

Pēc VNĪ sniegtās informācijas, informācija par būvdarbu atsākšanu un darbu izpildes termiņiem sekos pēc būvniecības līguma papildinājumu parakstīšanas starp abām pusēm, bet būvnieks norāda, ka plašāku informāciju par mediācijas procesu gan abas puses ir vienojušās neizpaust, jo to sedz konfidencialitātes līgums. VNĪ 11. augustā vienpusēji lauza līgumu ar bijušās Tabakas fabrikas Miera ielā 58 a pārbūves darbu veicēju SIA RBSSKALS Būvvadība, vēlāk līguma laušanas procedūru apturēja līdz 8. augustam un uzsāka mediācijas sarunas. Ja VNĪ, kas ir šā projekta pasūtītājs, tiešām vienpusēji lauztu tik nozīmīga objekta būvniecības līgumu, tas Latvijas būvniecības nozarē būtu precedents, ko šeit ne pārāk vēlētos pieļaut.



Svarīgākais