Brīvdienu ceļvedis

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Idejas brīvdienām

Visi uz Rozentālu

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā no sestdienas apskatāma šī gada, iespējams, galvenā izstāde Janis Rozentāls (1866-1916). Māksla un tehnika. Lielajam jubilāram veltītā izstāde būs atvērta līdz 30. oktobrim, un tā ir unikāla iespēja apskatīt dzīvē to, kas parasti aplūkojams mākslas reprodukciju albumos. Ņemiet vērā to, ka varbūt šai izstādē vajadzēs atgriezties vairākkārt, jo to, kā ierasti, pavada dažādas interesantas izzinošas programmas. Nedēļas nogales kontekstā - nu kā var palaist garām izstādes pirmo dienu? Jāredz taču, kāda ir mākslinieka slavenā Arkādija (attēlā) pēc restaurācijas.

Summertime koncerti Dzintaros

Festivāla Summertime ietvaros Dzintaru koncertzālē nedēļas nogalē - trīs koncerti. Šodien, 12. augustā, Ģitāras nakts ar ansambli The Rosenberg Trio (Nīderlande). Sestdien, 13. augustā, skanēs Āfrikas ritmi dziedātājas, perkusionistes un dejotājas Dobē Njaorē sniegumā. Savukārt svētdien, 14. augustā, Galā Galante ar lielisku solistu piedalīšanos. Uzstāsies Inese Galante, Oļesja Petrova, Sergejs Jēgers, Intars Busulis, Džonijs Rozenbergs, Dobē Njaorē un Valērijs Grohovksis. Visu koncertu sākums pulksten 19, biļetes meklējiet Biļešu paradīzes tīklā.

Kino gars ar uguņošanu

Daudzi dažādi pasākumi nedēļas nogalē notiek Rīgā. Ja laika apstākļi neiztraucēs, īpaša odziņa varētu būt sestdien, 13. augustā, 11. novembra krastmalā notiekošais lielkoncerts Kino gars ar tam sekojošo svētku uguņošanu koncerta noslēgumā. Iemesls uguņot tiešām ir - izrādās pirmais kino demonstrējums Rīgā noticis pirms 120 gadiem! Informāciju par Rīgas svētku norisi un transporta kustības izmaiņām meklējiet internetā.



Kultūra

Viņa ir kā skaista salapojusi, ziedoša liepa vasaras plaukumā, savā sievišķīgajā trauslumā un spēkā vienlaicīgi. Pārcietusi milzīgus pārbaudījumus dzīvē, Dārta Daneviča atzīta par 2023. gada labāko aktrisi par darbu monoizrādē “Zēni nav meitenes”, kas būs redzama Dailes teātra repertuārā arī jaunajā teātra sezonā. Par savu gatavošanās rutīnu katrai izrādei, par uzlabojamo savā teātrī, par darbu kopā ar Holivudas zvaigzni Džonu Malkoviču ekskluzīvā intervijā “nra.lv” stāsta Dārta Daneviča.

Svarīgākais