APRITĒ: 70 dejotāju no 16 valstīm

© F64

No šodienas līdz 17. jūnijam Rīgā notiks jau trešais Starptautiskais Baltijas baleta konkurss, kurā šogad piedalīsies 70 profesionālo klasiskā baleta skolu audzēkņi un klasiskā baleta dejotāji no 16 valstīm.

14. un 15. jūnijā pulksten 15 Dailes teātrī notiks konkursa kārtas, uz ko aicināts ikviens interesents. Dalībniekus vērtēs starptautiska profesionāla žūrija, kuras priekšsēdētājs būs Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, bet žūrijas locekļu vidū būs kādreizējā Grand opera baleta zvaigzne Sirils Atanasofs (Francija), Maskavas Lielā teātra baleta repetitors Viktors Barikins, Sanktpēterburgas Marijas teātra repetitore Irina Čistjakova, Amerikas baleta teātra soliste Jekaterina Ščelkanova, Zagrebas Nacionālās operas baletmeistare Almira Osmanoviča, Berlīnes Valsts baletskolas mākslinieciskais vadītājs Mareks Rožickis, Varšavas baletskolas mākslinieciskā vadītāja Jolanta Ribarska, Korejas baleta fonda prezidents un Seulas baleta kompānijas vadītājs Jae Keuns Parks.

17. jūnijā pulksten 19 Latvijas Nacionālajā operā notiks III Starptautiskā Baltijas baleta konkursa Galā koncerts ar uzvarētāju un izcilu viessolistu piedalīšanos. Koncertā uzstāsies Berlīnes Valsts operas baleta solisti Lisa Broikere un Uljans Tapors, Drēzdenes Semperoper baleta solisti Kortnija Ričardsone un Fabiens Forangers, Deniss Čerevičko no Vīnes Valsts operas.

Latvijas Baleta un dejas ģildes priekšsēdētāja, konkursa rīkotāja Regīna Kaupuža ir gandarīta, ka konkurss ar katru reizi raisa arvien lielāku interesi un piesaista lieliskus dejotājus no visas pasaules.

«Noskatoties dalībnieku pieteikuma video, esmu pārliecināta, ka cīņa par godalgotajām vietām būs spraiga, aizraujoša un raisīs arī skatītāju interesi,» piebilst konkursa organizētāja.

Konkursa uzvarētāji saņems naudas balvas, kā arī stažēšanās iespējas Berlīnes Valsts baletskolā, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, Krievu klasiskā baleta intensīvajos vasaras kursos Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā.



Kultūra

“Vai, meitiņ,” Eduards Pāvuls dziedoši ierunājās, “man mazbērniņi atbraukuši, man galīgi nemaz nav laika, un ko es, vecs cilvēks, varu tev jaunu pateikt?” Beidzot es biju sadūšojusies piezvanīt Pāvulam. Tas notika divtūkstošo gadu pašā sākumā. Bet šogad 7. jūlijā mēs svinam izcilā latviešu aktiera Eduarda Pāvula 95. dzimšanas dienu. Bez viņa. Un tomēr kopā ar viņu – tik tuvs un mirdzošs viņš ir.

Svarīgākais