VAKARA ZIŅAS: Raimonds Pauls ordeņiem īpašu uzmanību nepievērš

Maestro Raimonds Pauls šajā pavasarī saņēma jau otro Triju Zvaigžņu ordeni. Pirms 11 gadiem viņš saņēma trešās šķiras ordeni, bet nu pasniegtais Triju Zvaigžņu ordenis ir otrās šķiras © F64

Maestro Raimonds Pauls (80) Dzintaru koncertzāles sezonas atklāšanas preses konferencē izmeta, ka uz koncertzāles grandiozo atklāšanas koncertu, kas norisināsies 4. jūnijā, viņš varētu uzlikt arī nesen saņemto Triju Zvaigžņu ordeni. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Maestro ieviesa skaidrību gan par saviem goda rakstiem un ordeņiem, gan arī par vasaras atvaļinājumu, ko pavadīs savā Baltezera īpašumā.

«Man ir piešķirti divi Triju Zvaigžņu ordeņi, visādi goda raksti un diplomi. Esmu komjaunatnes prēmijas laureāts un PSRS tautas skatuves mākslinieks. Es varētu saukt un saukt, kur un kā tik neesmu godināts. Man ir bezgala daudz to apbalvojumu. Par padomju laiku nemaz nerunāšu, kad tos ordeņus dalīja pa labi un kreisi. Bijušas arī atzinības no ārzemēm. Es kaut kā tiem ordeņiem īpašu vērību nepievēršu, protams, paldies par cieņas izrādīšanu, var pielikt pie sienas,» ordeņa nozīmīgumu skaidro Maestro.

Uz koncertzāles atklāšanas koncertu Maestro vis nedomā piespraust ordeni: «Es jau tikai par to smaidīju, jo nekad nenēsāju ordeņus. Nedomāju, ka koncerti būtu īstā vieta, kur tos likt. Atsevišķos svētkos, tad, jā. Paldies, ka man to ordeni piešķīra, bet uz skatuves es nevarētu ar to iznākt. Mājās tam ir atvēlēta speciāla vieta, kur atrodas daudz kas interesants,» paskaidro Raimonds Pauls.

Šovasar Maestro vēlas baudīt atvaļinājumu savā Baltezera īpašumā, kur ne tikai nodoties atpūtai ģimenes lokā, bet daudz spēlēt klavieres. «Pa vasaru ļoti negribu uzstāties koncertos un pasākumos, atsakos no piedāvājumiem. Septembrī stāv priekšā pati svarīgākā mana uzstāšanās, par kuru gan pagaidām nerunāšu,» noslēpumains ir Maestro.



Svarīgākais