KULTŪRA: Pieteikšanās Vasaras skolai Error

© LLMC mājaslapā

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LLMC) izsludinājis pieteikšanos trešajai Vasaras skolai Error?!. Tā norisināsies Cēsīs, Ruckas muižā, no 11. līdz 16. jūnijam. Skolā aicināti piedalīties mākslinieki, mākslas kritiķi, kuratori, mākslas un citu jomu teorētiķi un kultūras projektu vadītāji.

Rīkotāji informē, ka 2016. gada Vasaras skola Error?! pievērsīsies maldīšanās nozīmei domāšanā un mākslā. Vasaras skolā tiks aplūkotas tēmas: lēnums kā apzināta stratēģija kino un laikmetīgajā mākslā, absurds un nonsenss literārās un vizuālās mākslas praksēs, muļķošanās kā stratēģija – pretošanās un kritika, atbrīvošanās no iemācītiem redzēšanas un pieredzēšanas veidiem.

Lekcijas un darbnīcas vadīs rakstnieks un kritiķis Treviss Džepsens (ASV), māksliniece Laura Prikule (Latvija), kurators un mākslas kritiķis Pols Klintons (Lielbritānija), mākslinieks un kurators Kaspars Groševs (Latvija), kurators un rakstnieks Valentins Klimašausks (Lietuva), kino teorētiķe Elīna Reitere (Latvija), kino teorētiķe Rosa Bartosi (Grieķija/Vācija), publicists Haralds Matulis (Latvija), mākslas kritiķis un semiotiķis Indreks Grigors (Igaunija). Programmas kuratori ir Zane Zajančauska, Valts Miķelsons, Inga Lāce un Andra Silapētere.

Programma notiks angļu valodā. Dalība LLMC Vasaras skolā ir bez maksas, taču dalībniekiem jāsedz uzturēšanās izmaksas 100 eiro apmērā (iekļautas naktsmītnes un 3 ēdienreizes dienā). Pieteikšanās anketa atrodama LLMC mājaslapā.



Svarīgākais