Rakstniecības un mūzikas muzeja ekspozīcijas koncepcija

© rmm.lv

Pagājusī nedēļa ievērojama ne tikai ar atvērto durvju dienām rekonstruētajā Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Arī uz remontdarbu laiku slēgtajās Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) telpās Pils laukumā 2 tika prezentēta topošā pastāvīgās ekspozīcijas koncepcija. Tai dots nosaukums Dziesma.

Lai gan RMM telpas Pils laukumā 2 gaida savu rekonstrukciju, tomēr muzeja darbinieki jau laikus domā, ko rādīs apmeklētājiem pēc 2017. gada aprīļa, kad RMM atgriezīsies vēsturiskajās telpās. Topošās ekspozīcijas Dziesma pamatā būs latviešu dziesmas no dažādiem laikmetiem, kas aizvien pavada latvieti – cauri bērnībai, skolai, mīlestībai, karam, atmodai un svētkiem. Ekspozīcijas māksliniece ir Anna Heinrihsone, bet muzikālo noformējumu veido Jēkabs Nīmanis.

Jāatgādina, ka muzejs pēc ugunsgrēka Rīgas pilī un remontdarbu laikā ēkā Pils laukumā 2 ir pārcēlies uz telpām Tērbatas ielā 75. Tur gan nenotiek izstādes, tomēr pētniekiem ir atvērta muzeja lasītava, un, jāpiebilst, daudzi no fondu materiāliem ir digitalizēti un pieejami lasītavas apmeklētājiem. Rekonstrukcijas laikā joprojām darbojas muzeja vietne internetā www.rmm.lv. Pagājušajā nedēļā tajā norisinājās diskusija par Noras Ikstenas romānu Mātes piens.



Svarīgākais