KULTŪRA: Jauno komponistu jaunrades konkursa rezultāti

© F64

Viens no Aspazijas un Raiņa jubilejas gada pēdējiem notikumiem bija konkursa Modini kanonu! Jaunās Lauztās priedes fināls Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Tajā Latvijas jaunie komponisti tika aicināti radīt jaunas kora dziesmas ar klasiķu Raiņa un Aspazijas vārdiem.

Konkursā pirmo vietu un prēmiju 1200 eiro apmērā saņēma jaunais komponists Armands Aleksandravičus. Viņš skaņās bija ietērpis Raiņa dzejoli Agri no rīta no krājuma Tālas noskaņas zilā vakarā. Dziesma koncertā skanēja jauniešu kora Kamēr... izpildījumā. Otro vietu un 960 eiro prēmiju ieguva Toms Kazimirisaņecs par jaundarbu, kura pamatā ir Aspazijas teksts Miglas meitiņas. Klausītāji to dzirdēja Jasmīnas kora sniegumā.

Žūrija piešķīra arī divas trešās godalgas – katru 600 eiro. To ar dziesmu Rasa klāja zemes vaigu (Raiņa dzeja) ieguva Laura Gustovska un Solvita Ivanova – ar dziesmu Bij` dziļa ziema (Raiņa dzeja). Koncertā tās izpildīja Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris Sōla.

Konkursa otrajai kārtai tika izvirzīti arī Mārtiņa Baumaņa, Kristīnes Baltruševičas un Mārtiņa Kalēja jaundarbi. Visiem finālistiem tika piešķirtas balvas no Valmieras teātra, Latvijas Bankas un Jūrmalas pilsētas kultūras pārvaldes.



Svarīgākais