KULTŪRA: Nedēļas nogalē – Daugavas balsis

© NRA

Nedēļas nogalē jauniešu koris Balsis diriģenta Inta Teterovska vadībā jau piekto gadu rīkos koncertus, lai turpinātu 2011. gadā iesākto koncertsēriju Daugavas balsis.

Tās mērķis palicis nemainīgs – vairāku gadu laikā izbraukt visu Daugavas baseinu Latvijas teritorijā, sniedzot bezmaksas koncertus upei tuvākajos dievnamos, kultūras namos, skolās, estrādēs. Statistika liecina, ka līdz šim koris jau sniedzis divdesmit astoņus koncertus abos Daugavas krastos.

Šoreiz koncertsērija sāksies Krustpils Evaņģēliski luteriskajā baznīcā un noslēgsies ar koncertu Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā Kalna ziedi. Koris sagatavojis četras dažādas programmas, piemērotas attiecīgajām koncertvietām. Tajās skanēs Dziesmu svētku klasika, mūsdienu latviešu autoru sakrālā mūzika, kā arī Raimonda Paula un Ineses Zanderes dziesmu cikls Dziesmas par Latvijas upēm.

Īpašs notikums būs koncerts Oliņkalna pilskalnā, uz salas Daugavas viducī. Tur ir saglabājusies estrāde, kur vēl 1957. gadā svinēja Dziesmu svētkus. Klausītāju ērtībām tiks sagādātas laivas nokļūšanai uz salu no Daugavas labā krasta, Klintaines pagasta Stukmaņiem. Arī uzstāšanās Likteņdārzā pie Kokneses korim ir jau laba tradīcija. Šoreiz, ja būs augsts ūdens līmenis, koncertu koris dziedās no upes. Būs arī iespēja apkopt kora kopīgiem spēkiem iestādīto Jāzepa Vītola pīlādzi. Ieeja dārzā par ziedojumiem, pārējos koncertos – bez maksas.



Svarīgākais