Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Kultūra

Pasākumi Imanta Ziedoņa muzejā

© Publicitātes foto

Imants Ziedonis esot gribējis neparastu muzeju un vēlējies, lai tas kļūtu par iedvesmas vietu, mūzu māju.

To, vai šis sapnis ir piepildījies, interesenti varēs uzzināt 8., 9. un 29. augustā, kā arī 6. septembrī, ja dosies uz Murjāņiem un viesosies Imanta Ziedoņa vasaras mājā, kuru viņš savulaik novēlēja fondam Viegli šāda muzeja izveidei.

Muzejs šogad sācis darboties pilotrežīmā. Kā informē fonda pārstāve Inga Zālīte, dalībniekiem šajās dienās tiks piedāvāta trīs stundu gara programma, kurā notiks dalībnieku iepazīšanās vienam ar otru un apkārtni, epifānija zem niedru jumta jeb Ziedoņa vasaras mājas izzināšana, jaunrade pie Lojas upes, izvērtējums un atziņas, kā arī dokumentālās filmas Imants Ziedonis. Dzirnakmeņi par to, kā tapa māja un Ziedoņa muzejs, demonstrācija.

Nodarbību sākums iecerēts pulksten 10, 14 un 18. Tiek uzsvērts, ka dalība pasākumos iespējama, tikai iepriekš piesakoties ne vēlāk kā trīs darba dienas pirms pasākuma. Vietas grupā tikšot rezervētas pieteikšanās secībā. Viesu skaits vienā grupā – līdz 28 cilvēkiem, programma var notikt, ja grupā ir vismaz 10 cilvēku. Pieteikties Ziedoņa muzeja apmeklējumam iespējams internetā www.fondsviegli.lv. Papildu informācija dace.zarina@fondsviegli.lv, tālrunis 29252028. Piesakoties jūs saņemsiet apstiprinājuma vēstuli ar avansa rēķinu, pēc kura apmaksas jums tiks rezervēta vieta grupā. Kopā ar avansa rēķinu saņemsiet informāciju par tikšanos un nokļūšanu līdz Ziedoņa muzejam. Biļešu cena vienam cilvēkam – 15 eiro, bērniem līdz 12 gadu vecumam – ieeja brīva, bet pasākums šai vecuma grupai nav piemērots. Pensionāriem un jauniešiem vecumā no 12 līdz 18 gadiem – 50% atlaide, biļetes cena 7,50 eiro. Grupām, sākot ar 10 cilvēkiem – 10% atlaide. Atlaides paredzētas arī ģimenēm.