Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Kultūra

"Kleever" nomainīs uz "Klīver"; tauta joprojām neapmierināta

© F64

Saistībā ar cilvēku sašutumu un sabiedrības neapmierinātību Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) restorāna “Kleever” nosaukums tiks mainīts uz “Klīver”, šorīt raidījumā “900 sekundes’” norādīja Gaismas pils direktors Andris Vilks. Tomēr, šķiet, arī šis „kompromisa variants” nav spējis apmierināt nosaukuma „Kleever” opozicionārus.

Spriežot pēc cilvēku aktivitātes sociālajā tīklā twitter arī variants nodēvēt LNB restorānu par „Klīver” nav vērtējams pozitīvi. Ļaudis iebilst pret to, norādot - lai nu kur, bet Gaismas pilī jau vajadzētu lietot pareizu un labskanīgu latviešu valodu. Daudzi arī ironizē un joko par norauto galotni, citi nesaprot, kas tad ar vārdu „Klīver” īsti ir domāts un vēl pa kādam iesmej, ka šis nebūs pats optimālākais risinājums, kā apmierināt šajā jautājumā satrauktos cilvēkus.

Jau ziņots, ka Iebildumus pret iepriekš izvēlēto nosaukumu “Kleever” paudusi gan sabiedrība, gan Valsts valodas centrs, gan vairāki rakstnieki un redaktori. Tāpat arī jānorāda, ka nosaukums „Kleever” esot izvēlēts, jo Gaismas pils atrodoties Klīversalas rajonā un pēc tā izvēlētāju domām esot labskanīgs un piemērots.