Latviešu panākumi baleta konkursā

Ieva Rācene un Paula Lieldidža-Kolbina veiksmīgi piedalījušās baleta festivālā, un konkursa žūrijā strādāja Latvijas Nacionālā baleta vadītājs Aivars Leimanis © Publicitātes foto

Latvijas Nacionālā baleta soliste Ieva Rācene un Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas absolvente Paula Lieldidža-Kolbina Korejas starptautiskajā baleta festivālā (Korean International Ballet Competition) ieguvušas godalgotas vietas.

Kā informēja Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile, Ieva Rācene startēja konkursa vecākajā grupā un ieguva trešo vietu (pirmā vieta šajā kategorijā netika pasniegta). Paula Lieldidža-Kolbina, kas Latvijas Nacionālajam baletam pievienosies jaunajā sezonā, junioru konkurencē ieguva sudraba medaļu. Jau otro gadu konkursa žūrijā darbojās Latvijas Nacionālā baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, kurš dalībniekiem arī pasniedza variāciju un duetu meistarklases.

Korejas starptautiskais baleta festivāls šogad notika jau astoto reizi. Tajā piedalījās dejotāji no visas pasaules. Jau iepriekš sudraba medaļas tur saņēmušas mūsu balerīnas Evelīna Godunova un Annija Kopštāle. Savukārt Ievas Rācenes plānos šovasar ir arī dalība arī Avinjonas festivālā Francijā.



Kultūra

“Vai, meitiņ,” Eduards Pāvuls dziedoši ierunājās, “man mazbērniņi atbraukuši, man galīgi nemaz nav laika, un ko es, vecs cilvēks, varu tev jaunu pateikt?” Beidzot es biju sadūšojusies piezvanīt Pāvulam. Tas notika divtūkstošo gadu pašā sākumā. Bet šogad 7. jūlijā mēs svinam izcilā latviešu aktiera Eduarda Pāvula 95. dzimšanas dienu. Bez viņa. Un tomēr kopā ar viņu – tik tuvs un mirdzošs viņš ir.

Svarīgākais