Pirmo reizi Latvijā Teatro di Milano baleta trupa ar uzvedumu Viva Verdi

© publicitātes foto

21.jūlijā Dzintaru koncertzālē Jūrmalas festivālā ar baletuzvedumu Viva Verdi pirmo reizi Latvijā uzstāsies Milānas operas un baleta teātra  Teatro di Milano baleta trupa.

 

Divcēlienu baletuzvedums Viva Verdi ir viens no atzītākajiem un  augstāk novērtētajiem trupas priekšnesumiem, kurā divdesmit dejotāju piedāvā pārdrošu provokāciju, mēģinot rast atbildi – kāds gan veidotos balets, ja Džuzepe Verdi savulaik būtu pievērsies šim žanram.

Uzvedumā skanēs pazīstamākās un skaistākās Verdi ārijas orķestra instrumentācijā no operām Aīda, Makbets, Atila, Sicīliešu vakarēdiens, Otello un Traviata, kuras gan klasiskā, gan modernā baleta formā izdejos Teatro di Milano baleta trupa.

Vienlaikus tā būs arī Jūrmalas festivāla orķestra debija, kuram uzticēts baleta muzikālais pavadījums . Pie diriģenta pults stāsies Valters Borins, kurš ir pazīstams ne tikai kā diriģents, bet arī kā pianists, komponists un tenors. 2007.gadā viņš jau uzstājās Latvijā kā dziedātājs -  kopā ar Elīnu Garanču uz Latvijas Nacionālās operas skatuves dona Hosē lomā Andreja Žagara režisētajā  Žorža Bizē  operas Karmena izrādē.

Teatro di Milano ar spilgtiem priekšnesumiem uzstājas gan Itālijā gan ir biežs viesis citu valstu festivālos un teātros, vienmēr gūstot nedalītu sajūsmu un ovācijas. Latvijā Teatro di Milano viesosies pirmo reizi. 

Jau ziņots, ar vērienīgu programmu, Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem no 20. līdz 26. jūlijam Dzintaru koncertzālē norisināsies pirmais Jūrmalas festivāls.

Tajā tiks apvienoti visdažādākie mākslas žanri –  opera, balets, teātris, muzikālā teātra spilgtākie opusi un brīvdabas džeza koncerti. Uz Dzintaru koncertzāles skatuvēm uzstāsies Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Latvijas Radio koris, Teatro di Milano baleta trupa, Konstantīns Raikins, Tbilisi Big Band, džeza leģenda Daiena Šūra u.c.  Tieši šim festivālam izveidots Jūrmalas  festivāla orķestris, kura sastāvā muzicēs labākie Latvijas mūziķi.

Kultūra

“Vai, meitiņ,” Eduards Pāvuls dziedoši ierunājās, “man mazbērniņi atbraukuši, man galīgi nemaz nav laika, un ko es, vecs cilvēks, varu tev jaunu pateikt?” Beidzot es biju sadūšojusies piezvanīt Pāvulam. Tas notika divtūkstošo gadu pašā sākumā. Bet šogad 7. jūlijā mēs svinam izcilā latviešu aktiera Eduarda Pāvula 95. dzimšanas dienu. Bez viņa. Un tomēr kopā ar viņu – tik tuvs un mirdzošs viņš ir.

Svarīgākais