RECENZIJA: A$AP Rocky - "At. Long. Last. A$AP"

© publicitātes foto

Zem šī sarežģītā pseidonīma slēpjas tikai 26 gadus vecais reperis Rakims Maijers (starp citu, dzimis hiphopam ļoti piemērotā vietā – Hārlemā), kurš ietilpst tā saucamajā „A$AP Mob” grupējumā un vislabāk pazīstams kā repa producents Lord Flack.

Savas sologaitas viņš sācis relatīvi nesen – 2013. gadā iznāca šī puiša debijas albums „Long. Live. A$AP”, kas, kā jau Amerikā tas ar šādu mūziku ierasts, momentā ierindojās „Billboard” topa pirmajā vietā. Lieki piebilst, ka to pašu paveica arī „At. Long. Last. A$AP”. Kas ir viņa panākumu pamatā? Perfekts producentu darbs, arī atbilstošas melodijas un teksti, kā arī absolūti „hiphopiska” biogrāfija: tēvs „sēdējis” par narkotiku tirdzniecību, vecākais brālis nogalināts pie pašas mājas, vārds Rakims dots par godu šāda pat „nosaukuma” reperim, „hip hop” teksti sākti skaitīt jau no astoņu gadu vecuma, pats pabijis aiz restēm par kāda vīrieša piekaušanu Ņujorkas apģērbu veikalā (bonusā vēl sakulakoti divi fotogrāfi, kas to visu bildējuši) utt. – viss, kā jau kārtīgam Hārlemas iemītniekam pienākas! Pirmos muzikālos panākumus A$AP Rocky guva ar singlu „Peso” (2011), kas komplektā ar klipu arī dziesmai „Purple Swag” radīja tādu ažiotāžu, ka nodrošināja to sacerētājam līgumu ar „RCA/Sony” par trīs miljoniem dolāru. Kaut kā tas viss atgādina stāstu par 50 Cent un apvienību „G Unit”, redzēsim, kāds būs turpinājums...

PAR. Repu vajadzētu izpildīt tieši šādiem „sliktajiem puišiem”, tad tas sanāk „no saknēm”, tas ir, autentisks tai videi, no kurienes šāda mūzika cēlusies. Lai gan albumā iekļautā skaņu materiāla ieskaņošanā A$AP Rocky piepalīdzējuši dažādi nopietni repa vīri, tostarp arī Lil Wayne un pats Kanje Vests, interesantākā liekas dziesma „Everyday”, pie kuras roku (balsi) pielicis... Rods Stjuarts!

 

PRET. Nez, vai Latvijā ir pārdots kaut viens konkrēti A$AP Rocky un šādas mūzikas vispār albums? Jāšaubās.

 

* Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.

Svarīgākais